Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Importanța respectului de sine

Respectul de sine… importanța, lipsa, necesitatea…

Oricât de greu ni s-ar părea, viața ne aduce în față realități pe care nu avem cum să le evităm. Cele mai importante dintre aceste realități sunt: respectul de sine, încrederea în sine și valoarea de sine.

„A avea un respect ridicat față de sine înseamnă să te simți încrezător în viață” – Nathaniel Branden

Acestea sunt nevoi fundamentale fără de care, indiferent câte eforturi depunem, este greu să reușim să ne trăim viața la adevăratul nostru potențial. Respectul de sine este primordial și reprezintă un drept divin primit la naștere.

Esența respectului de sine o constituie încrederea în capacitatea noastră de a gândi, de a ne asuma responsabilități, de a avea vise și dorințe, de a fi fericiți și, de ce nu, faptul că putem face față dificultăților.

Nivelul respectului de sine are consecințe directe asupra fiecărui domeniu din viața noastră:

  • cum ne comportăm la locul de muncă,
  • cum interacționăm cu ceilalți,
  • ce dorințe avem, cum le putem realiza,
  • de cine ne îndrăgostim,
  • ce relație de cuplu avem,
  • cum interacționăm cu copiii, cu prietenii
  • și, nu în ultimul rând, cât de fericiți putem fi.

În aceeași manieră, respectul de sine are legătură cu realismul, creativitatea, libertatea, deschiderea către schimbare când este cazul, flexibilitatea, acceptarea și capacitatea de a ne corecta greșelile, asumându-ne în același timp alegerile făcute.

Un respect de sine scăzut se oglindește în lipsa de raționament, absența capacității de adaptare, revolta în fața circumstanțelor mai puțin favorabile sau a conflictelor, lipsa instinctului de apărare, teama, neîncrederea, etc.

La fel, respectul de sine scăzut își face simțită prezența atunci când nu-ți alegi bine partenerul de cuplu, când rămâi într-o relație care nu-ți aduce decât frustrări, într-o carieră care te ține pe loc, când visele tale în mare parte nu au fost îndeplinite niciodată, când renunți frecvent la ce-ți dorești pentru tine.

La polul opus, un respect de sine ridicat te ajută să faci față mult mai ușor dificultăților, să ai aspirații mari și să crezi în realizarea lor, să nu te dai bătut și să-ți continui drumul cu încredere, să știi că modul tău de gândire este valoros și productiv, să ai relații armonioase, să fii mai deschis, să-i tratezi pe cei din jur cu respect, înțelegere și blândețe, să fii fericit.

Consecința cea mai des întâlnită a unui respect de sine scăzut o reprezintă relațiile dificile de cuplu și asta pentru că atunci când nu ai o părere bună despre tine, când nu te iubești și nu te accepți pe deplin, sau când cauți să-ți umpli golul interior este greu să atragi o persoană altfel decât tine.

Drama multor relații are la bază acest respect de sine scăzut, manifestat astfel:

  • Simți și „știi” că nu meriți să fii iubit;
  • Simți și „știi” că nu meriți să ai o relație de cuplu armonioasă și înălțătoare;
  • Simți teama și „știi” că ai întotdeauna de suferit într-o relație;
  • Simți nesiguranță fără vreun motiv concret.

 

Aceste programe nu fac altceva decât să-ți saboteze fericirea în cuplu.

Nevoile tale neîmplinite te fac să vezi în ceilalți doar ce pot face sau ce nu pot face pentru tine, în timp ce capacitatea ta de a iubi rămâne nedezvoltată.

Și asta pentru că tot ce simți te face să te comporți astfel încât să atragi oameni și evenimente care să valideze ceea ce „știi” despre tine.

Cam așa stau lucrurile și în carieră sau afaceri. Și nu are nicio legătură cu inteligența.

Sunt dese cazurile de oameni străluciți în domeniile lor de activitate care își sabotează singuri succesul din cauza respectului de sine scăzut. Frica de succes este la fel de des întâlnită ca și frica de a fi fericit.

Cum ne creștem respectul de sine?

În primul rând este necesar să devenim conștienți. Să analizăm cu sinceritate fiecare domeniu din viața noastră și să vedem ce merge și ce nu merge, ce ne aduce bucurie și ce nu, ce ne apropie și ce ne îndepărtează de scopul dorit.

Apoi este acceptarea propriei persoane. Să ne acceptăm așa cum suntem în acest moment, să ne acceptăm alegerile făcute.

Un ingredient absolut necesar este asumarea responsabilității, care reprezintă cel mai profund pas și poate cel mai greu.

Să ne asumăm responsabilitatea pentru viața noastră și să încetăm să mai dăm vina pe cei din jur.

Să ne asumăm responsabilitatea pentru că am dezvoltat așteptări în legatură cu situații care nu depindeau de noi, să ne asumăm responsabilitatea pentru alegerile făcute.

Creșterea încrederii în sine, renunțând la a mai judeca evenimentele, a mai proiecta experiențe trecute în proiectele viitoare, schimbând dialogul interior și, nu în ultimul rând, să spunem nu atunci când vrem să spunem nu.

Să ne stabilim scopuri în viață, adică să știm ce vrem, să căutăm mijloace să ajungem unde ne dorim, să fim realiști și să ne autoevaluăm în permanență, să nu renunțăm la visele și dorințele noastre.

Cât despre convingerile sau programele care ne sabotează succesul și fericirea este clar că devine o necesitate schimbarea acestora.

Atât ThetaHealing™ cât și instrumentele din  Access Consciousness™ sunt posibilități minunate de a schimba aceste convingeri, credințe sau puncte de vedere care te împiedică să fii cine ești tu cu adevărat.

Rularea barelor – Access Bars® vine să te ajute în acest sens și mai ușor: doar stai întins și, în timp ce se ating aceste puncte – bare pe cap, TU eliberezi limitările pe care le-ai creat în corpul și în mintea ta. Oare există ceva mai ușor?

Deci posibilități sunt și tot ce ai de făcut TU este să alegi!

Clase Access Bars cu Lavinia Ulmeanu – CF

Cu recunoștință îți mulțumesc,

Lavinia U.

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

6 răspunsuri

  1. Mulţumesc mult,e un articol excelent eu mi-am câştigat respectul de sine după ce am renunţat la o slujbă care-mi aducea cu fiecare zi mai mult stres,începând să fac ceea ce-mi place observând că acţiunile mele sunt utile semenilor mei.

  2. Multumesc mult, draga Lavinia, da asa este ……… ma regasesc in descrierile tale, am sa tin cont de toate sfaturile tale, bune de luat in seama!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.