Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Puterea Iertării

Puterea iertării sau eliberarea din temnița în care singur te pui !

Cea mai importantă lecție în procesul de vindecare, atât fizică, cât și emoțională, este lecția iertării.

Puterea iertarii a fost, este și va fi o forța greu de egalat chiar și de cel mai performant medicament sau de cel mai ânzestrat terapeut.

Adesea, cei care vin în ședințele de terapie cu diverse probleme sau blocaje în legătură cu anumite domenii de viața lor, ajung inevitabil la lecția iertării, fie ca este vorba de iertarea de sine sau de iertarea celorlalți.

Și acest lucru se întâmplă dintr-un motiv cât se poate de simplu: iertarea este puntea de trecere dinspre trecut spre viitor, dinspre egoul nostru pământean spre sinele nostru superior.

Iertarea este cea care te aduce pe calea destinului tău pentru împlinirea misiunii tale.

Puterea iertarii este in tine!

Sursa stresului constant despre care vorbim prea mult în ziua de azi este faptul că ne judecăm și ne învinovățim singuri și, în acest mod, momentul prezent nu există pentru noi.

Când fericirea noastră depinde de primirea unor scuze de la cineva care ne-a rănit, noi de fapt îi cedăm acestuia din puterea noastră personală.

Soluția, una singură: IERTAREA.

Când suntem incapabili să ne iertăm pe noi înșine sau pe alții, noi acumulăm sentimente de mânie, neajutorare, ranchiună și chiar putem ajunge la depresie.

Sentimentele de neajutorare și autovictimizare favorizează un sistem imunitar scăzut, în timp ce mânia și ranchiuna au influențe asupra creșterii tensiunii arteriale, colesterolului și riscului de atac de cord.

Constientizarea efectelor încapacității noastre de a ierta poate deveni un motiv foarte bun pentru a ne schimba atitudinea. O mare parte din nefericirea noastră și multe boli pe care le manifestăm în corpul fizic sunt întreținute de această incapacitate de a ierta.

De ce nu putem ierta? De ce nu putem accesa puterea iertării din noi?

Adesea, noi ne considerăm victimele celor din jur și ne spunem că nu avem nimic în comun cu ceea ce fac ei. Și da, În unele cazuri, iertarea poate fi extrem de dificilă mai ales dacă ne gândim la abuzuri și traume puternice.

Mândria personală sau ego-ul ne poate face să credem că iertarea este foarte dificilă. Însă, dacă alegem să ne întrebăm destul de des <la ce-mi folosește să nu iert? >, cu siguranta vom găsi suficiente motive ca să alegem iertarea.

Renuntarea la orgoliu și la resentimente prin practica iertării sincere este cel mai mare bine pe care ți-l poti face ție, pe langă o vindecare profundă până în cel mai subtil aspect al fiintei tale.

Fiecare act de iertare ne redă o parte din  puterea personală cu care Creatorul a Tot Ceea ce Exista ne-a înzestrat când am venit pe lume. Ne ridicăm frecvența de vibrație și ne eliberăm cel mai important aspect al ființei noastre, sinele Divin, din temnița în care egoul nostru l-a aruncat.

 

Procesul iertării începe întotdeuna cu iertarea de sine.

Și aici avem nevoie să ținem cont de două aspecte: iertarea de sine pentru propriile greșeli și iertarea de sine pentru faptul că alții ne-au facut să credem ca suntem vinovați și, ca atare, am meritat un anume tratament abuziv.

Iertarea de sine este obligatorie și da, este si cea mai grea. Ne simțim vinovați, neputincioși, imperfecți și răi.

Este necesar să te ierți pentru că nu ești perfect, suficient de puternic sau de bun.

Este necesar să te ierți pentru greșelile tale și pentru rușinea pe care ai simțit-o ca o consecință a lor.

Și, cum ai să-i poți ierta pe alții dacă îți este imposibil să te ierți pe tine?

Invitație la conștientizare: la ora actuală, cauza blocajelor cu care se confruntă un numar foarte mare de oameni are la baza neiretarea de sine.

Ce urmează? Iertarea celorlați: familie, prieteni, colegi…

Iertarea celor dragi poate fi la fel de dificilă ca și în cazul iertării de sine, mai ales în situația în care continui să trăiești cu ei și deci te pot răni în continuare.

Aici, când vine vorba despre parinți, dacă ai resentimente puternice față de ei, amintește-ți că ei au facut tot ce au putut mai bine la momentul respectiv, în funcție de nivelul lor de cunoștințe de la aceea vreme.

Nu ai de unde să știi ce model au avut în copilarie sau dacă nevoile lor emoționale au fost satisfacute. Este foarte posibil ca și ei să fi fost la rândul lor victimele altora. Și nu în ultimul rând, cu siguranță și ei s-au simtit răniți și n-au știut cum să-și vindece aceste răni.

Aproape întotdeauna sursa suferințelor noastre este propria familie.

Simțim intens resentimente față de aceștia, cum ar fi mânie sau alt sentiment negativ și nu facem altceva decât să ne separam sinele de aceștia. Ne deconectăm de o parte a identității noastre și, ca urmare, progresul personal devine mai dificil.

Ne anulăm respectul de sine și sentimentul apartenenței la o familie. Ajungem să ne simțim incompleți și începem să căutăm în exterior ceva care să umple golul respectiv.

Dacă simți că nu poti să ierți, întreabă-te și fii sicer când răspunzi:

 • Ce simt?
 • Oare am nevoie de acest resentiment, de acesta durere în suflet și corp?
 • Cum a ajuns să puna stăpânire pe sufletul meu această stare de amăraciune pe care o simt?
 • Chiar vreau să trăiesc cu această furie și frustrare toata viața mea?
 • Oare vreau să rup legatura dintre mine și această persoană?
 • Și dacă acest lucru mă ține pe loc?

 

Initație la conștientizare: Iertarea înseamnă eliberare, înseamnă transformarea unei amintiri dureroase, înregistrate în subconstientul tău, dupa ce evenimentul s-a produs. Înseamna renunțarea la dușmănie și la mânia din inimă, astfel încât acestea să nu-ți mai afecteze viața în niciun aspect. Înseamnă să poți progresa.

Acest proces nu se întamplă peste noapte. Este nevoie de timp și multă conștientizare, însă dacă vrei să te eliberezi, să te vindeci și să evoluezi, atunci aplică cu încredere principiul iertării.

În final, am să-ți împărtășesc doua exerciții simple care să te ajute în practicarea iertării :

A. Fă-ți o listă cu toate persoanele care îți trezesc resentimente (față de care simți ură, furie, mânie, etc.) și care, numai prin simpla rostire a numelui lor te fac să simți o stare de disconfort sau agitație.

Singur, în liniște, așează-te într-o poziție relaxantă, inspiră adânc pe nas, până în stomac și expiră lent pe gura tot aerul din abdomen.

Repetă acest exercițiu de 3 ori. Concentrează-ți atenția în inima ta. Vizualizează persoana pe care vrei s-o ierți ca și cum ar fi în fața ta și spune-i cu voce tare sau în gand:

 • Eu pot să te iert din tot sufletul meu.Te rog …. (numele persoanei respective) iartă-mă și tu!
 • … (Numele persoanei respective) te iert și te binecuvântez! Îți mulțumesc pentru lecția pe care am învățat-o lângă tine. Te iubesc.
 • Eu pot să mă iert pe mine însumi din tot sufletul.
 • … (Numele persoanei respective) te-am iertat și te-am eliberat.
 • M-am iertat și m-am vindecat. Sunt iertat, sunt liber, sunt vindecat. Multumesc.

 

Vizualizeaza cum persoana iertată și eliberată este învăluită într-o lumină albă strălucitoare, îți mulțumește și pleacă fericită pe drumul ei.

Apoi vizualizează cum lumina albă strălucitoare îți inundă sufletul, simte bucuria eliberării și exprimă-ți recunoștința pentru vindecare.

Când afirmi „eu pot să iert” deja ai accesat puterea iertării.

B. Fă-ți o listă cu persoanele pe care vrei să le ierți: începe întotdeauna cu tatăl tău, mama ta și apoi propriul sine. Abia după aceea poți continua cu ceilalti.

Ia o foaie de hartie și notează pe ea:

Eu … (numele tău) îmi iert tatăl pentru __________________________  (notează faptele pentru care dorești să-l ierți) și astfel îl eliberez pentru binele lui cel mai înalt.

Repeți pentru fiecare faptă pentru care vrei să ierți persoana respectivă până când energia negativă asociată acesteia dispare, se dizolvă. S-ar putea să fie nevoie să scrii de mai multe ori sau doar o dată. Tu vei știi după ce vei simți în corpul tău.

Bonus – tips: în cursul procesului de iertare nu ești singur/ă. Dumnezeu ne susține și ne ajută, trimițându-ne ajutoare dacă-I cerem acest lucru. Recomand să ceri ajutor Divinității înainte să începi acest exercițiu, astfel:

Doamne Dumnezeule, Creator a Tot Ceea ce Există te rog să mă ajuți să-mi iert tatăl.

Mulțumesc. S-a împlinit. S-a împlinit. S-a împlinit. Și așa este.

Și nu uita: puterea iertării este în tine! Pentru că vrei să fii liber rupe lanțurile care te țin legat folosind puterea iertării!

Mulțumesc cu recunoștință infinită, Lavinia U.

P.S. Te încurajez să practici iertarea din inimă și cu credință. Aștept să-mi scrii părerea ta despre modul cum te-au ajutat cele două exerciții, la e-mail contact@calatoriasufletuluimeu.ro. Distribuie te rog acest articol prietenilor tăi și celor pe care îi cunoști. Poate sunt blocați și nu văd calea spre lumină. Poate vor să ierte, dar nu știu cum să o facă. Este minunat să ajuși câți mai mulți oameni să trăiască liberi și fericiți, împlinindu-și astfel menirea.

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

18 răspunsuri

 1. Minunat sfatul tau!
  Voi incepe sa-l practic, caci am mare nevoie!
  In ziua Sf.Invieri am fost tradata in dragoste si m-am despratit, insa nici acum nu ma linistesc de cum m-a putut schimba ca pe ciorapi, cand eu am fost langa el in cele mai grele momente ale vietii sale, iar cand s-au rezolvat-mare influenta avand iubirea mea pentru el si credinta mea in ajutorul Domnului!-a inceput sa gandeasca ca s-a plictisit de relatie-oricum, el avea antecedente in acest sens, adica sa insele si nu numai pe mine, pe fosta lui sotie.

  Iti multumesc mult pentru tot ce citesc de la tine!
  Domnul sa te binecuvanteze!

  1. Cu drag Amelia. Ai incredere in tine si ai incredere ca ajunge la tine partenerul tau de drept Divin. Fii pregatita sa- l primesti cu iubire. Multumesc.

 2. Multumesc din suflet pentru acest articol si pentru tot ce ne impartasesti cu dragoste si iubire de semeni! esti un balsam pentru suflet….

 3. Buna Dimineata Lavinia !
  Citind articolul tau in aceasta dimineata m-am incarcat cu energia pozitiva pt toata ziua . Ai scris foarte frumos ce se intimpla exact daca avem rani si nemultumiri in suflet , cum ne imbolnavim corpul si tot odata si psihicul .Asa ca trebuie sa iertam tot ce credem noi ca ne face sa suferim din copilarie si pina in
  momentul de fata . Execitiile descrise de tine sint foarte usor de aplicat pt toata lumea care vrea sa le exercite sa se scape de probleme si sa-si dezvolte in jurul lor un cimp cu energie pozitiva de care avem nevoie ca sa ne mearga bine !….Asa ca Lavinia tine-o asa mai departe cu articolele tale din care cine vrea poate sa invete multe lucruri bune pt sine …..!
  Esti un om minunat o zi placuta ….
  Salutari Silvia !

  1. Multumesc Silvia. Sunt minunate cuvintele tale si iti sunt recunoascatoare. Ramai in energia pozitiva a cuvintelor magice. Cu drag.

 4. Nu este usor sa invalui in iubire o persoana care ti-a facut mult rau si a avut un comportament abuziv la un moment dat. Sincer, am trecut si eu prin momente dificile in relatiile cu oamenii. Aveam de multe ori tendinta sa iau atitudinea lor deplasata prea in mod personal. De multe ori doar ni se pare ca cineva are ceva cu noi si intelegem gresit anumite situatii. Ne intristam inutil. Eu sunt sau sper ca am fost destul de credula si am dat intotdeauna o a doua sansa sau chiar si a treia. De multe ori m-am inselat dar nu am regretat pentru ca nu m-am judecat si nu m-am invinovatit pe mine. Am spus in sinea mea ca, deh, atata poate si am mers mai departe. In momentul cand mi-am format o parere, cand cineva a intrecut masura si mi-a creat maxim disconfort mi-a devenit indiferent, nu-l urasc, pur si simplu acea persoana nu mai exista pentru mine. O fi bine, o fi rau, nu stiu. Eu ma simt confortabil. Nu-mi consum energia sa-l urasc, dar nu pot sa fiu ipocrita si sa declar ca-l iubesc.

  1. Draga Georgeta a ierta pe cineva nu inseamna ca suntem de acord sau ca ii acceptam comportamentul. Alegem sa invatam si mergem mai departe, fara sa ne invinovatim pe noi insine. Alegem sa lasam in urma acele persoane , sa le respectam alegerile si lor, si sa ne cautam locul nostru in lume avand lectia invatata.

 5. Multumesc,pentru sfaturile tale,cred ca acum a fost momentul sa vad,sa cred,sa ascult si sa lucrez cu mine si cu toti dragi mie.Speranta moare ultima,nu vreau sa fiu ipocrita,dar celor ce ma dispretuiesc,nu pot sa le spun ca ii iubesc.Am invatat sa ma iubesc pe mine si sa traiesc viata,,ziua de astazi la maxim si sa spun si sa fac,lucruri care pe mine ma fac fericita si implinita.

  Multumesc frumos,

 6. Iertand pe altii ne iertam de fapt pe noi insine.Iar cand nu mai avem pe cine ierta…Inseamna ca nu mai judecam pe cei din jurul nostru si nici pe noi insine. Si mai inseamna ca acceptam pe toti asa cum sunt si pe noi insine asa cum suntem .

 7. Iti multumesc din suflet pentru ceea ce ne inveti !! Esti balsamul sufletului meu in multe din problemele cu care ma confrunt !! Multa fericire iti doresc tie si familiei !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.