Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Cum să atragi banii în viața ta

Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de frumoși ca și trandafirii, prin legile și efectele care îi guvernează!”- Ralph Waldo Emerson

Banii sunt energie la fel ca absolut orice în acest Univers. Ei sunt o energie extrem de sensibilă și dacă avem “mici dificultăți” cu banii înseamnă că nu am înțeles cum să folosim această energie în folosul nostru și nu împotriva noastră.

Oare am înțeles să le acordam banilor importanta cuvenită? Te las pe tine să raspunzi…

Banii au legatură cu orice: plăcere, respect de sine, siguranță, sănătate, mediu de viață, prieteni, societate, etc. pentru că ei sunt o forță care ne modelează viața. Tu ești singurul care poate spune ce anume reprezintă cu adevărat banii pentru tine. Putem afirma că suntem sănătoși din punct de vedere financiar de fiecare dată când banii circulă liber prin viața noastră.

Nu de puține ori, fiecare dintre noi am blocat acest flux de energie datorită lipsei de luciditate care a avut drept cauză un control defectuos al propriilor noastre impulsuri de la momentul respectiv. Și, cum nimic nu rămâne fără rezultat, fiecare am simțit consecințele într-un mod personal.

Oare știm să folosim banii cu discernământ? Oare știm să primim energia banilor cu mulțumire și recunoștință și nu ca pe o nevoie?

Nevoia atrage mai multă nevoie și are la bază lipsa. Când afirmi în mod constant: “am nevoie de bani pentru că nu am asta… și asta…” gândul de baza este lipsa. Sentimentul pe care îl simți este cel de lipsă… nu ai ce-ți dorești.

Când ceri bani din lipsă, nu faci altceva decât să accentuezi și mai mult lipsa, iar în spatele acestui gând/sentiment se afla o convingere: “eu nu am ce-mi doresc pentru că nu am bani”. Te agăți atunci cu disperare de nevoia de bani. Procedând astfel nu faci altceva decât să-ți consumi energia degeaba: nu vei atrage nici bani și te vei simți epuizat.

Când vom alege să cumpărăm mai puțin și de calitate foarte bună, vom avea mai mulți bani și implicit sănătate.

Când vom alege să nu mai cheltuim pe lucruri care nu ne sunt cu adevărat necesare și pe plăceri de scurtă durată, vom avea tot ce ne dorim și ne vom simți în siguranța. Eu mă refer aici la obiceiul de a te recompensa zilnic, cheltuind pentru lucruri inutile sau satisfacerea unor pofte mici, folosind ca scuză expresia: “măcar atât îmi permit”, pentru ca doar cu atât vei rămâne.

Asta nu înseamnă că nu avem nevoie de recompense, ba din contră. Îți recomand ca după fiecare realizare importantă pentru tine să-ți oferi o recompensă.

De fapt, vreau să-ți reamintesc de cuvintele care sunt profeții. Dacă nu ai citit articolul îl găsești aici și îți recomand să-l citești. Elimină din vocabularul tău expresia “atât îmi permit” și înlocuiește-o cu ceva de genul: “îmi permit cât vreau și când vreau”, pentru că, repetându-ți “atât îmi permit”, exact atât îți vei permite: tu singur nu-ți dai voie la mai mult. Acesta este mesajul pe care subconstientul tău îl primește.

Și nu uita, nu marile investiții raționale ne destabilizează financiar, ci toate plăcerile astea mărunte, zi de zi, la care nu putem renunța, fie din slăbiciune, fie din dorința de a avea ce au alții.

 

Cum poți atrage energia banilor în viața ta?

 • În primul rând, respectă banii, adică cheltuiește-i cu discernământ!
 • Binecuvântează orice sumă de bani pe care o primești!
 • Mulțumește-le banilor (repet, indiferent de sumă) că au venit la tine. Primește-i cu bucurie și nu cu expresii de genul: atât de puțin? /din nou am luat mai puțin? /sunt prea puțini, nu îmi ajung… /nu primesc niciodată cât merit…
 • Fă economii pentru ce-ți place și vrei să ai, și nu pentru ce nu vrei să ai (cunoști și tu persoane care economisesc banii pentru boala, deși ei sunt sănătoși, “ca să fie acolo”). Atenția acordată banilor este foarte importantă.
 • În fiecare zi de luni, pune într-un plic 10 lei, 20 lei sau cât îți ofera ție mulțumire, fără să pară un sacrificiu și nu te atinge de ei. Lasă astfel energia banilor să se “așeze”. Când s-a strîns o sumă pe care tu o consideri suficientă, fă-ți o plăcere și apoi reia procesul. Îți obișnuiești astfel subconstientul “să pună ceva deoparte pentru o satisfacție viitoare” și vei transmite banilor sentimentul că o parte din ei au nevoie să se “odihnească” pentru un timp în casa ta.
 • Achită facturile liniștit, fără să te plângi, spunându-ți că sunt o corvoadă” sau, plin de ironie, “am înțeles, iar trebuie să cotizez”. Este normal să plătim pentru ceea ce folosim.
 • Nu cheltui mai mult decât câștigi și aici mă refer la celebrele cărți de credit, pe care ar fi bine să le folosești doar în caz de urgență; folosite în mod curent, ele sunt de fapt o pierdere.
 • Nu cheltui banii cu frica. Dacă esti decis să cumperi ceva, fii responsabil, folosește-ți discernământul și fă-o din suflet.
 • Dacă treci printr-o perioadă mai “strâmtorată”, nu te gândi “cum era odată când aveai”. Nu te raporta la trecut când te gândești la banii tăi, nici dacă ai avut, nici dacă n-ai avut. Trecutul este trecut și are locul lui. Când te gândești la banii tăi, ai nevoie de energie pozitivă și să fii prezent în aici și acum, și asta o obții din claritate, focusare, siguranța, bucurie și recunoștință.
 • Când te gândești la mici economii, nu te gândi la cum să cheltui mai mult, ci la cum să muncești mai puțin și să câștigi mai mult!
 • Obișnuiește-te să știi întotdeauna cu exactitate câți bani ai și câți poți cheltui. Notează într-un caiet cheltuielile. Fă un ritual din asta. Vei simți că deții controlul și vei vedea sigur soluții pentru îmbunătățirea situației financiare.
 • Cu excepția achizițiilor importante (o casă, un apartament), evită pe cât posibil să faci împrumuturi. Ele nu fac altceva decăt să-ți accentueze sentimentul de neputință și să-ți activeze frica.

Și, ca bonus, două sfaturi care pe mine m-au ajutat foarte mult și pe care le urmez de mult timp:

 • În ziua în care îți încasezi salariul, banii din vânzarea unor produse, servicii oferite, un cadou bănesc de la cineva, nu cheltui din aceasta sumă. Las-o 24 de ore “să se aseze”. Energia banilor are nevoie de timp să se impregneze cu energia ta. Dacă cheltui din ei este ca și cum ai transmite energiei banilor să se întoarcă la sursă… pentru că tu nu o primești. Mulțumește și binecuvântează suma respectivă ținând banii în palmă, apoi lasă-i “să se odihnescă” într-un loc retras.

 

 • În portofel, pune undeva o bancnota de 100 lei sau 200 lei. Nu te atinge de ea. Și obligatoriu numărul să aibă doua zerouri: este simbolul infinitului. Las-o acolo pentru situații de urgență majoră. În acest fel, chiar Și când portofelul tău este gol, gândul că acești bani sunt acolo undeva îți va da siguranța și sentimentul lipsei te va părăsi.

 

Am experimentat personal aceste sfaturi și am văzut cât de puternice sunt pentru subconștient. Am avut și eu perioade în care, în ziua când îmi încasam salariul, îmi plăteam ratele la bancă, faceam cumpărături, plăteam facturi, etc. Nu pot să afirm că banii nu veneau la mine, însă nu-mi explicam de ce nu se strâng.

Am căutat răspunsuri ceva timp și când am început să aplic aceste sfaturi pe care ți le-am împărtășit și ție. M-am organizat în așa fel încât tot ce aveam de plată să fie programat dupa ziua în care încasam banii. Situația s-a schimbat repede și radical.

Sunt sigura că și tu cunoști persoane care câștigă mulți bani, care “se evaporă” rapid. Poate chiar și tu ești în această situație. În timp ce alții, cu venituri mult mai mici au tot timpul “ceva pus de-o parte”.

Diferenta o face modul în care fiecare tratează și respectă banii!

Amintește-ți că: “un sentiment pozitiv față de bani modifică calitatea relațiilor cu ei”-  Barbel Mohr

Cu drag, Lavinia U.

P.S. Îți doresc să găsești în acest articol răspunsuri la întrebările tale legate de bani și să schimbi fluxul energiei banilor în direcția ta. Aștept să-mi scrii părerea ta la adresa de e-mail contact@calatoriasufletuluimeu.ro sau mai simplu, dând reply la acest articol. Dacă ți-a plăcut articolul și îl consideri folositor și altora, te rog distribuie-l.

Clase & Evenimente sau Sesiuni Private facilitate de Lavinia Ulmeanu – CF

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

40 de răspunsuri

 1. Da, ai dreptate, cheltuind banii fara sa te gandesti ca ei sunt necesari pentru toate cheltuielile tale lunare si pt a-ti ramane ceva in „portofel” , nu faci decat sa-i indepartezi de la tine. De cate ori castig mai mult ,cheltui mai mult , daca castig mai putin, banii imi ajung pt. toate cheltuielile si imi si raman ceva in plus.
  Mi-a placut foarte mult ideea de a nu ne axa pe lipsa banilor ci pe ceea ce vom rezolva cu ei.
  Multumesc pentru sfaturi ,si mai ales pt ca existi.Aveam nevoie sa constientizez toate lucrurile astea pe care ni le spui.

  1. Multumesc Mariana. Si te felicit pentru modul corect in care ai inteles articolul. Merita sa pui in aplicare si sa imbunatatesti relatia cu banii tai. Recunostinta pentru ce ai in momentul prezent deschide usa spre prosperitate si nu invers.Cu drag, Lavinia.

  2. Multumesc din suflet.am sa cred ca ceia ce am citit la tine este foarte adevarat si ma va ajuta sa ies din incurcatyri

  3. Multumim pt. sfaturi.Asa este,banii au menirea de ane servi intereselor noastre :de aceea sa le acordam recunostiinta si respectul nostru,pt.ca lucreaza in favoarea noastra si sa le pastram energiile intacte,cum ii primim si cum ne saigura confortul propriu.Am trecut prin asa ceva,si mi-am invatat lectiile !Toate cele bune !

 2. Iti multumesc pentru sfaturi. Imi dau seama, ca o parte din ele le aplicam si eu. Pot confirma ca ai mare dreptate.

  1. Cat ma bucur Mihaela. Si iti multumesc.Da, sunt sfaturi vechi adaptate la contextul actual… insa uneori uitam de ele. Te felicit ca deja aplici aceste sfaturi. Cu drag, Lavinia.

 3. multumesc pentru tot si mai ales pentru sfaturi.
  Eu am o mare problema cu banii,cu lipsa lor,datorita faptului ca,atunci cand am avut nevoie de bani mai multi(operatie de cancer,la Vienna,)AM FACUT CREDITE LA BANCI,SI ,ACUM NU MA MAI DESCURC,SI NU VAD REZOLVAREA.O sa aplic sfaturile,dar sunt destul de sceptic,sunt DISPERAT.
  Cu stima,
  Stefan Dragomir.

 4. Atenție vă rog !!! aveți nevoie de un împrumut de urgență? Ofer o garanție de bază non și non împrumut comision în avans la un interes scăzut de 2%, tot ce trebuie să faceți pentru a obține împrumut este de a înregistează la noi! contactati-ma prin (maryannalfredo@outlook.com)

 5. Articolul e foarte interesant și chiar m-ia plăcut.Ti-am trimis un e-mail dacă nu e cu supărare, poate îl citesti și poți sa-mi dai un răspuns. Eu îți mulțumesc.

  1. Bună seara. Am citit articolul și e foarte iinteresant. Ti- am trimis un e-mail,poate îl citești și piti sa-mi dai un sfat .Mulțumesc.

 6. Bună seara. Am citit articolul și e foarte interesant. V-am trimis un e-mail poate aveți timp sa îl citiți și sa îmi dați un sfat.Multumesc frumos .

  1. Multumesc Maria. Ti-am trimis e-mail.Daca nu l-ai primit, imi cer scuze si te rog sa ma anunti. Lavinia

 7. Ai atata dreptate Lavinia, banii sunt o energie pe care multi nu stim sa o cunoastem si cum sa o facem sa lucreze pt.noi. Sfaturile tale sunt pretioase, multumesc.

 8. Da e interesant si merita sa ii acordam o atentie mare atata timp cat banii sunt poate una din principalele surse care imping viata inainte pe un drum normal. E bine de stiut si aplicat .
  Mulltumesc pentru articol..e foarte interesant

 9. Multumesc pentru sfaturi ,si mai ales pt ca de acum incolo existi in viata mea. Aveam nevoie sa constientizez toate lucrurile astea pe care ni le spui tu. Cu stima si respect te pup si te imbratisez. Mihai
  Răspunde

  1. Iti multumesc Lorena. Ai increderea ca tot ce iti doresti din suflet se manifesta in viata ta. Lavinia

 10. Buna ziua,

  Si eu am inceput sa aplic sfaturile tale si lucrurile s-au mai schimbat in ceea ce priveste ,,stapanirea”banilor.Exact asata era senzatia mea ca nu pot sa-i stapanesc.De cate ori incasam bani acestia se evaporau imediat.M-a ajutat foarte mult si o carte pe care am citit-o si care este plina de sfaturi de bun simt si anume ,,Cel mai bogat om din Babilon”.Merita citita dar mai ales merita puse in practica sfaturile din aceasta carte.

  O zi spornica pentru toata lumea!

 11. Frumos spus,dar cand nu ai venit personal(salar,pensie,etc) si traiesti dintr-un singur venit din care trebuie sa-ti platesti darile,sa te mai si tratezi uneori,daca iti permiti si sa si supravietuiesti de la o luna la alta din infima suma ramasa,e greu.Renunti la multe,uneori ajungi sa spui ca nici nu mai apuci sa te respecti,sa-ti permiti ,cel putin ca femeie,sa mergi la un coafor,sa-ti cumperi cate ceva nou.Preturile cresc mereu,iar sursele de trai scad tot mai mult.Ce sa calculezi si sa programezi mai mult?

 12. Da, asa este, am simtit lucrurile astea dar nu le-am auzit in cuvinte si nici nu le-am aprofundat, pana acum. Ce lipsea este recomandarea: tine banii un timp la tine sa se amprenteze energia,
  Despre MULTUMIRE, inteleg ca trebuie sa multumim oricarei forme energetice din jurul nostru, pentru armonia vietii noastre.

 13. Acest lucru este de a informa publicul larg că doamna Lila Villa, un creditor împrumut privat a deschis o oportunitate financiar pentru toată lumea care are nevoie de ajutor financiar. Ne da afară împrumut la 2% rata dobânzii pentru indivizi, firme si companii sub termeni si starea clare și ușor de înțeles. Contactati-ne azi prin e-mail la: (villalila55@gmail.com)

 14. Foarte util articolul si cu un continut foarte adevarat. De cand am inceput sa aplic aceste sfaturi am simtit ca ma insanatosesc din punct de vedere financiar.
  Multumesc si sunt recunoscatoare, pentru ca exista oameni ca Lavinia, care ne arata cum sa ne eliberam de blocaje si sa simtim ca ne traim viata fara griji.

 15. Iti multumesc pentru sfaturi. 🙂 Sunt foarte utile. La unele m-am gandit,am mai citit…dar nu am aplicat.
  Citind articolul,banii pentru mine sunt o nevoie..din pacate.
  Vreau sa folosesc alt cuvant in loc de blocaj,dar nu gasesc.
  Ce afirmatii pot folosi,ca sa asigur curgerea banilor..sa vina spre mine?Sa vina job-ul spre mine si independenta financiara…sa nu ma depind de nimeni (sot,familie) ? Multumesc mult.Eliza

 16. Buna ziua!
  Locuiesc in strainatate cu partenerul meu care a avut o mica afacere in urma cu cativa ani. A inceput sa aiba datorii si a vandut. Desi am avut o suma frumusica pe mana, am impresia ca nu am respectat banii si acum nu ne mai ramane nimic si nici serviciu nu gaseste. Avem o fetita si traim din ajutorul de somaj. Cum am putea schimba situatia? Va multumesc!

 17. Am recitit articolul, pentru mine este o noutate acest fel de abordare! Iti multumesc, il salvez si il recitesc de cate ori am nevoie de el si il voi recomanda unor prieteni carora sper sa le fie de folos, asa cum imi este si mie!
  La multi ani cu bucurii si realizari frumoase in anul care tocmai a inceput!

 18. Sunt un creditor privat și investitor, Ai nevoie de un împrumut legitim, onest, cu reputație și rapid? Vă pot ajuta cu 100% împrumut de garanție, sunt oferind de afaceri și de credit individual, Mai mult, de asemenea, vom finanța tot felul de proiecte. Pentru mai multe detalii contactati-ne la: russell.credit40@gmail.com

 19. Foarte interesant articolul! O sa aplic si eu pusul a 5-10 lei in fiecare zi de luni. Cred ca o sa ma jute si sa las banii 24h sa se odihneaca pana cand sa ii cheltui, multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.