Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru…

Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în prosperitate. Cu toții vrem să ne bucurăm de siguranță financiară.

Însă oare câți dintre noi știm ce înseamnă și cum se simte abundența? Câți dintre noi știm cum să o primim? Câți dintre noi știm cum se simte și ce înseamnă să ai bani?

Povestea clientei mele este un astfel de exemplu:

– Partea financiară este un dezastru în viața mea. Oricât de mult aș munci, nu reușesc să-mi cresc veniturile. Abia supraviețuiesc de la o lună la alta. Am obosit. Simt că nu mai pot. Simt că nu mai are rost să fac nimic… Orice fac, obțin aceleași rezultate și mă afund din zi în zi, în și mai multe probleme…

– Ce simți tu în legătură cu banii? o întreb. Ce crezi tu despre bani? Cum îi privești? Cum îi gestionezi?

– Cu frică, îmi răspunde. Mi-e frică pentru că știu că niciodată nu am avut suficienți. Niciodată nu am de ajuns. Toată viața mea am muncit din greu ca să supraviețuiesc și foarte rar mi-am permis ceva pentru mine. De obicei, cu sacrificii mari.

– Am înțeles, îi răspund. Acum, spune-mi te rog: ce obișnuiau părinții tăi să spună despre bani? Ochii acestei femei frumoase din fața mea încep să se umezească… Cu tristețe în glas, îmi răspunde:

– Toată copilăria mea, părinții mei mi-au spus că banii se câștigă greu; că trebuie să muncesc mult și să fac sacrificii. Îmi spuneau să mă mulțumesc cu ce am; să nu-mi doresc mai mult, pentru că banii mulți aduc nefericire. “Noi suntem săraci” – am auzit cel mai des la noi în casă. Eu nu știu ce înseamnă să am bani; n-am avut niciodată decât pentru un trai limitat la supraviețuire. Mama îmi spunea că “oamenii bogați sunt răi și singuri.”

A continuat să povestească dezamagită. Am simțit din tonul vocii ei cum se pedepsea singură. Acceptase tot ce i-au spus alții. Și totuși, dacă era aici, în fața mea, am știut că în profunzimea ființei sale își dorea altceva.

Însă cu programele pe care funcționa la nivel subconștient, din energia joasă a autopedepsirii, cu un respect și încredere de sine scăzute, îi era greu să vadă lucrurile altfel, chiar dacă își dorea.

Când am început să identificăm convingerile ei greșite despre bani, a început să plângă și să simtă frisoane în tot corpul. Aproape că și-a pierdut vocea. Nu înțelegea ce se întâmpla cu ea.

Pentru mine era evident că procesul de eliberare se declanșase. Conștientizase profund tot ce verbalizase: “Trebuie să muncesc din greu pentru a-mi câștiga un trai decent; îmi este frică de bani pentru că oamenii bogați sunt răi și singuri; trebuie să fac sacrificii pentru a-mi permite ce-mi doresc; nu-mi permit; părinții mei au fost săraci și m-aș simți vinovată dacă aș avea bani; nu știu ce înseamnă să ai bani”.

Apoi, am întrebat-o:

– “Cum ar fi viața ta dacă ai avea bani? Cum te-ai simți?”

– “Nu știu”, mi-a răspuns. Și am simțit cum opune rezistență…

– “Gândește-te puțin”, am continuat. “Și totusi, dacă ai avea bani, ce s-ar întâmpla în viața ta?”

Mi-a raspuns:

– “Toți cei din jurul meu m-ar învinovăți și m-ar privi cu invidie. Aș rămâne singură. M-aș simți vinovată că am”.

Fundația pe care stăteau toate celelalte convingeri ale clientei mele și din care se alimentau în mod constant, avea la bază două programe: teama de respingere și vinovăția pentru că eu am.

A acceptat în mod conștient și profund să lucrăm. Am vindecat acel aspect numit copilul interior, unde erau răni profunde.

Folosind minunatele tehnici din ThetaHealing™, am înlocuit cu programe corecte toate acele convingeri care pur și simplu îi sabotau orice efort de a evolua.

Am ajutat-o să elibereze profund, de pe toate nivelele de convingere: autopedepsirea, vinovăția și teama de respingere. Am învățat-o cum se simte abundența, cum se simte și ce înseamnă să ai bani și, nu în ultimul rând, ce înseamnă banii.

A aplicat cu conștiinciozitate sfaturile mele din articolul  “Cum să atragi banii în viața ta”. A folosit zilnic afirmațiile pe care i le-am dat, personalizate pentru situația ei.

Și pentru că și-a dorit din suflet să se schimbe, rezultatele au fost pe măsură: respect și încredere în sine crescute, siguranță financiară, respect față de bani și frică de bani transformată într-o mare recunoștință față de aceștia. Starea de oboseală i-a dispărut complet, iar locul acesteia a fost luat de entuziasmul și încrederea în oportunitățile infinite pe care Dumnezeu le avea pentru ea.

TU ai trăit vreodată aceste stări? Îți sunt cunoscute aceste programe?

Dacă da, am o veste bună pentru tine. Și TU poți să le schimbi. Și TU poți să înlocuiești aceste convingeri care blochează abundența și siguranța financiară să se manifeste în viața ta.

Cum? Conștientizându-le, în primul rând.

Retrage-te într-un loc liniștit și scrie pe o foaie de hârtie răspunsurile la următoarele întrebări:

 • Ce spuneau părinții tăi despre bani?
 • Cum au obținut părinții tăi banii?
 • Cum îi cheltuiau?
 • Ce simțeau și ce spuneau ei când aveau de plătit ceva?
 • Ce-ți spuneau când le cereai bani?
 • Ce gândești tu despre oamenii bogați? Ce simți față de ei?
 • Meriți să te bucuri de abundență și siguranță financiară?
 • Dai vina pe ceilalți, pe circumstanțele din viața ta pentru lipsa banilor?
 • Ce înseamnă pentru tine chibzuința?
 • Ce înseamnă pentru tine banii?
 • Ce simți în legătură cu banii tăi?

 

În aceste răspunsuri vei găsi convingerile pe care ți le-ai format în legătură cu banii. Reacțiile tale emoționale vis-a-vis de bani sunt decisive în privința banilor pe care îi primești, pe care îi oferi sau pe care îi păstrezi.

Convingerile limitative legate de bani îți blochează fluxul abundenței și este necesar să le schimbi dacă nu trăiești așa cum îți dorești. Înlocuiește-le cu convingeri pozitive, dătătoare de putere și încredere, folosește afirmațiile și practică zilnic recunoștința.

Și nu uita: indiferent ce ți-au spus alții despre bani și despre tine, TU contezi, TU ești prețios, TU meriți, TU poți. Ai fost creeat cu iubire, inteligență și înțelepciune. Dumnezeu are oportunități infinite pentru tine și ceea ce ai de făcut este să crezi în ele, să te deschizi și să valorifici aceste oportunități.

Fă un prim pas în această direcție:

 • Permite-ți să fii bogat!
 • Permite-ți să te bucuri de siguranța materială!
 • Permite-ți să trăiești așa cum îți dorești!

 

În continuare, îți recomand o rugăciune pe care o folosesc adesea în ședințele de terapie și care produce rezultate minunate.

Citește-o zilnic, oricând dorești, cu bucurie și încredere, apoi detașează-te, fiind convins că primești ceea ce ai cerut:

Atoatecreatorule, Creator a Tot Ceea ce Există,

știu că ești izvorul tuturor lucrurilor mele bune și mi le trimiți pe căi doar de Tine știute. Te rog, ajută-mă să eliberez teama care mă împiedică să primesc darurile tale minunate. Te rog, ajută-mă să simt emoția bucuriei, recunoștinței, siguranței financiare și să știu că sunt copilul Tău mult iubit, căruia îi trimiți binecuvântări în fiecare zi. Sunt acum deschis călăuzirii Divine care mă conduce către situații, oameni și oportunități care sunt o parte din planul Tău Divin pentru liniștea mea financiară. Simt, acum, că eu și toți cei din familia mea suntem asigurați pe deplin din punct de vedere financiar. Inima mea este plină de recunoștință și de bucurie față de Universul îmbelșugat pe care L-ai creeat. Mulțumesc. Amin!

Cu recunoștință îți mulțumesc, Lavinia U.

P.S. Scrie-mi, te rog, ce convingeri limitative ai descoperit la tine, după ce ai citit acest articol. Ajută-i pe cei din jurul tău care sunt nemultumiți de situația lor financiară din prezent, distribuind acest articol. În pagina EVENIMENTE  găsești workshopuri pe tema banilor, facilitate de Lavinia Ulmeanu. Poate găsești ceva cu care să rezonezi.

 

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

14 răspunsuri

 1. Mulțumesc frumos pentru acest minunat articol.Ti-am lăsat un sms pe e-mail ,poate ai timp sa îl citești și sa îmi dai un răspuns.

  1. Multumesc mult Lavinia pt. acest articol si aceasta rugaciune. Le-am citit cu multa placere si recunostinta. Si eu provin dintr-o familie saraca in care banii se castiga f. greu, nu sunte-m milionari (cand aveam nevoie de ceva pt. mine), cei care au bani sunt hoti care fura etc.Acum la 49 de ani am inceput sa-mi schimb aceste limitari si cu ajutorul lui dumnezeu sunt sigura ca am sa reusesc cat mai repede posibil, adica pana in 18.04. 2016 cand implinesc 50 ani.Pana atunci mi-am propus sa am viata pe care o visez si stiu ca o merit.

 2. Am citit cu plscere, dar si cu recunoasterea acelorasi atitudini defectuoase, fata de finantele proprii.
  Provin si eu dintr=o familie care a ajuns saraca, cand aveam 5 ani. iar tata a fost inchis politic. Absenta lui, a generat un intreg sir de defectari ale viaetii familiei, inclusiv saracia.Dupa termonarea facultatii, am inceput sa lucrez la a-mi face rost de un alt model de existenta.Mama plecase in stele, tata incerca sa-si refaca viata, iar noi copii, sa ne-o conastruim.
  Am facut o casataorie fortata de o sarcina, cu un barbat pe care nu l-am iubit, dar care era tatal copilului meu, pe care si el l-a dorit. Tarziu, cand aveam vreo 45 de ani, am reintalnit un barbat pe care il cunosteam de cand aveam 10 ani, fuseseram o vreme colegi de clasa, si apoi colegi de facultete.Si mai tarziu, am inteles ca iubeam pentru prima oara, si atunci, am gresit din nou, incercand sa produc, gradele de libertate de care credeam ca am nevoie, pentru a dobandi un alt statut de femeie.
  Asa am ajuns sa-mi cresc singura copilul, sa fiu si sa raman singura, iar din aceast model de siguratate in fapt, dar cu suflerul ocupat definitiv, sa-mi imputinez sansele la prosperitate financiara sau macar la relaxare meritata cu trecerea timpului .
  Draga Lavinia crezi ca astfel de greseli, mai pot avea vreo rezolvare la 71 de ani?
  Iti respect si iti admir munca, iar daca nu asi avea impedimente materiale, mi-asi fi dorit sa te cunosc
  Adriana

  1. Multumesc din suflet draga Adriana pentru ca ai ales sa ne spui povestea ta. Este povestea sufletului tau care, din punctul meu de vedere a ales ca lectii de viata „iubirea” si „acceptarea”.
   Greseli: nu exista, sunt doar experiente pe care sufletul tau a ales sa le traiasca in aceasta viata in scopul evolutiei. Vremurile despre care vorbesti tu au fost dominate de frica. Sa-ti asculti sufletul, era un act de mare curaj atunci. Insa nu intamplator ai venit in lume in acele vremuri. Acum, ne este perims sa ne ascultam sufletul. Accepta-ti viata ca pe o poveste minunata. E povestea ta si numai a ta. Iubeste-ti viata si iubeste-te pe tine. Accepta alegerile pe care le-ai facut. Accepta tot ce ai trait si ai sa vezi ca relaxarea va veni de la sine. Multumeste-i zilnic lui Dumnezeu pentru banii pe care ii ai si ai sa vezi ce canale minunate, doar de El stiute iti va deschide. Multumeste-i sufletului tau pentru ghidare si evolutie.
   Te imbratisez cu multa iubire, Suflet minunat.

  2. jejejeje, exelente puesta en escena de las escapaditas de super con batmam y el hombre araña, eso es lo que pasa detras de las paredes del salon de la justicia..

  1. Multumesc, Dana draga. Ma bucur ca ai rezonat cu rugaciunea si iti doresc sa te ajute pentru binele tau cel mai inalt. Cu iubire te imbratisez.

  1. Da, Cristina draga. Ne-am hranit cu aceste convingeri si inca ne mai hranim, din constiinta colectiva.
   De aceea este necesar sa ne schimbam noi si nu circumstantele. Cand suficient de multi oameni vor emite ganduri pozitive si constructive, atunci se va schimba si constiinta colectiva… atunci nu vor mai exista clisee de genul: suntem saraci, nu avem bani, noi nu ne permitem, este greu sa faci bani, etc. Schimbarea incepe din interior.
   Multumesc. Te imbratisez cu iubire.

 3. Sarut mana
  Cunosc puterea gandurilor, a vorbelor, a increderii si dragostei de sine. Caut sa le aplic cat mai bine, o imbunatatire se vede, probabil si datorita conjucturii astrale favorabile dar am intalnit o contradictie, poate aparenta si nu i-am patruns eu sensul: dreptul divin la bani (in acest caz). Conform acestuia fiecare isi are partea lui bine determinata. Peste aceasta intervine si legea cauzei si efectului si atunci….?
  Va multumesc pentru rabdare si raspuns !
  Cu sima
  Dan Baleanu

  1. Da, foarte interesant. Iti multumesc Dan.
   Da, Dumnezeu ne vrea bogati. In nicio scriere biblica nu exista notiunea de saracie materiala. Noi singuri ne blocam aceasta abundenta Divina dand sonorul prea tare la „Ego”. Aici intervine legea cauzei si a efectului. Ego-ul se hraneste din frica, „iubeste” controlul si „vrea sa aiba” intotdeauna dreptate.
   Si nu in ultimul rand „iubeste” comparatia si competitia. Cand il ascultam, uitam pentru ce am venit aici, uitam lectiile noastre si actionam eronat. Astfel, intra in actiune legea cauzei si a efectului ca sa ne aduca pe drumul cel bun: o data, de doua ori, de trei ori… pana cand intelegem. Cu cat intelegem mai repede cu atat mai bine pentru noi. Primim ce este al nostru de drept Divin: prosperitate.
   Cu iubire.

 4. buna ziua,
  scuze pt. problemele mele financiare,cred ca am mai vb.,dar,nici pana acum nu am reusit sa ma restabilesc d.p.d.v. financiar,asa cum probabil v-am spus,am fost operat de cancer acum 4 ani,si am fost la control,la Vienna,de 23 ori,ultima data,saptamana trecuta,drept pt. care,am f. multe datorii la banci,cu amenintari cu executare silita………………,ma rog.Asta e,nu-i mai dau de cap,si nu stiu ce sa mai fac.nr. meu de tf.: 0723644715
  Va multumesc ca m-ati………ascultat.
  Cu stima,
  Stefan Dragomir.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.