Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Secretul fericirii sau cum să fii fericit

Secretul fericirii sau cum să fii fericit… Oare care este secretul fericirii? Oare putem învăța cum să fim fericiți?

Și dacă fericirea este o alegere? Indiferent de vârsta pe care o ai acum, de locul unde trăiești și de ce faci, ceea ce-ți dorești și cauți neâncetat se cheamă fericire.

Ce fel de sentiment este fericirea? În esență, acest sentiment are aceeași origine și o găsim în același loc: în noi. Căutăm fericirea în fiecare clipă, însă de prea puține ori acolo unde este.

Fericirea ta este în tine, niciodată în afara ta. Este o iluzie să crezi că lucrurile exterioare te fac fericit. Te pot bucura pentru un timp, însă fericirea deplină are legatură cu toate aspectele ființei tale. Nimeni nu te poate face fericit… decât dacă EȘTI deja fericit!

Cineva spunea că “ființele umane sunt diamante cu multe fațete” și mi-a plăcut mult această comparație. Identitatea noastră este suma totală a faptelor noastre, a trăsăturilor, dar și a valorilor și credințelor noastre.

Fiecare aspect al ființei noastre reflectă o fațetă diferită, slefuită sau nu, strălucitoare sau întunecată. În noi există o latură matură, care este responsabilă și independentă, dar și o latură infantilă, sensibilă și vulnerabilă, care se teme să se dezvolte și să devină tot ce am putea fi. Avem o latură masculină și o alta feminină.

Din păcate nu suntem întotdeauna pe deplin conștienți de aceste aspecte diferite ale identității noastre, nici de cele care rămân în umbră când altele tind să domine.

Lipsa de conștientizare face posibilă apariția conflictului interior între aceste părți sau chiar să fie în contradicție unele cu altele. Așa se explică frica de schimbare și rezistența la iesirea din zona de confort, toate având ca rezultat blocajul în propria viață. Mergând mai departe, când ne simțim blocați în propria viață, starea de fericire pare ceva imposibil. Unde este fericirea? Și începem să o căutăm în exterior, fără să ne întrebăm cum am ajuns aici.

Fericirea venită numai dintr-o sursă exterioara este efemeră, durează foarte puțin și de cele mai multe ori se încheie în dezamagire și deziluzie.

Secretul fericirii … Chiar dacă vrem să acceptăm sau nu, suntem conștienți sau nu, multe din așteptările noastre sunt nerealiste. Și asta pentru că ne imaginăm că răspunsurile pe care le căutăm se află în afara noastră.

Destul de des, în  interacțiunea mea cu oamenii, clienți sau prieteni, atunci când îi întreb dacă sunt fericiți, primesc răspunsuri asemănătoare:

 • sunt singură, cum să fiu fericită? Când am să găsesc pe cineva care să mă iubească și să aibă grijă de mine am să fiu fericită…
 • am datorii, cum să fiu fericită? Când termin cu datoriile am să fiu fericită…
 • nu am serviciu, cum să fiu fericită? Când mă voi angaja am să fiu fericită…
 • dacă voi câștiga la Loto voi fi cel mai fericit om de pe pământ…

Când o să… dacă… atunci când… Și, dacă acestea NU EXISTĂ??? 

Condiționăm fericirea fără să conștientizăm că secretul fericirii se află ÎN NOI și ÎN MOMENTUL DE ACUM! REFUZĂM SĂ ȘTIM că doar acesta este locul în care o găsim!

Și eu am derapat în acest comportament de câteva ori în viața mea și destul de adânc. Ca și copil unic al familiei mele m-am obișnuit de mică să mă fac fericită singură și să nu îi aștept pe adulții din jurul meu să mă facă fericită. Când crești singur înveți de mic să faci tu pentru tine tot ce-ți aduce bucurie. Și totuși, ca adult am derapat.

Cum m-am trezit? Întâmplare sau ajutor divin: am cunoscut un om al străzii la un moment dat și am stat de vorbă cu el cred cam două ore. Povestea lui m-a impresionat și m-a ajutat să mă eliberez de toate așteptările și atașamentele mele legate de oameni și lumea materială. Acest om m-a făcut să conștientizez că eram un prizonier în viața mea confortabilă și comodă, însă complet nefericită.

Starea de libertate și fericirea pe care mi-a transmis-o acel om, în scara unui bloc, m-a molipsit pentru totdeauna. Și am învățat ca fericirea nu vine niciodată din ce ai, din cine ești sau din cum arăți, ci vine întotdeauna din interior. Atunci am conștientizat că îmi era necesar un proces de vindecare pentru fiecare aspect al ființei mele. În acel moment destul de dur, am hotărât să-mi asum responsabilitatea totală pentru viața mea, fericirea mea, prosperitatea mea. Atunci am hotarât să fac alte alegeri și să-mi creez viața așa cum vreau, fără să mai implic în acest proces pe cineva din familie. Rezultatele au fost minunate pentru că nu doar eu m-am schimbat, ci și oamenii din jurul meu.

Ești pregătit și tu să deschizi ușa și să faci un pas către asumarea responsabilitații pentru propria fericire și prosperitate? Sau încă te temi când te gândești că poți fi puternic și creativ? Ești mulțumit de alegerile pe care le-ai facut până acum?

Indiferent ce ai răspuns, citește în continuare!

 

EȘTI UNIC!

Fiecare dintre noi este unic și fiecare dintre noi posedă un potențial infinit! Nimeni și nimic nu-ți poate limita acest potențial! Tu ești singurul care îți poți crea aceste limitări în același mod cum tu singur îți poți crea o viață magică!

 

SCOPUL TĂU ÎN VIAȚĂ!

Scopul tău în viață este motivul pentru care ești aici pe pământ, în acest corp fizic.

Tot ce te împlinește, îți aduce bucurie, te ajută să te descoperi, te face să te simți activ, entuziast, tot ce îți permite să-ți accesezi talentele și capacitățile native și te face să plutești ca și când nu există timp și spațiu, are legatură cu scopul tău în acestă viață.  Uneori are legatură cu locul de muncă, însă de cele mai multe ori nu.

Gândește-te la scopul tău în această viață ca fiind drumul care îți oferă putere, motivație și entuziasm. În timp ce-l parcurgi, experiențele și informațiile acumulate te vor ajuta și ele să mergi mai departe. Astfel, tu îți creezi viața și nu vei mai trăi la voia întâmplării.

 

CUNOAȘTE-ȚI ȘI CONȘTIENTIZEAZĂ-ȚI VALOAREA!

Ce îți creează și modelează cel mai puternic viața? Mentalitatea! De ce? Pentru că viața ta este determinată de calitatea gândurilor tale. Experiențe pozitive se obțin din gândire pozitivă și nu invers!

Conștientizează-ți calitățile, aptitudinile, talentele și acceptă-le. Doar așa crești încrederea în sine și capeți putere. Nici vorbă de lipsa de modestie… uită de ea.

Când te pui în valoare, când îți dai voie să fi așa cum ești tu, atragi în viața ta oameni și experiențe care îți îmbunătațesc viața și îți reflectă imaginea de sine pozitivă. Încrederea în tine și în capacitățile tale îți oferă energie, focusare și motivație. Cu cât ești mai conștient de capacitățile tale unice, cu atât ești mai creativ și vei face alegeri cu ușurință în legătură cu viața ta.

 

POSIBILITĂȚI INFINITE!

Fizica cuantică are ca principiu urmatoarea afirmație: lumea există într-o stare de potențialitate pură și există o gamă infinită de posibilități. 

Ca exemplu, am să-ți spun că, la finalizare facultății (Chimie-Fizică) am suținut am ales ca materie de examen fizica cuantică. Mi-am spus atunci că am pierdut vremea degeba studiind, pentru că nu voi avea la ce să folosesc aceste cunoștințe. Au trecut mulți ani de atunci și, acum patru ani, am văzut și simțit ce au creat acele cunostințe de fizica cuantica pentru mine. Deci, să nu spui niciodată niciodată.

Tu ai posibilități infinite și catalizatorul care le ajută să devină realitate are legatură cu alegerile pe care le faci. Trebuie doar să te decizi și să alegi să îți împlinești potențialul ca să-ți trăiești viața așa cum vrei. Poți, cu o singura condiție: renunț la control. Și, dacă acest control care te face să te simți în siguranță îți limitează viața și accesul la posibilitățile infinite? Cum ar fi viața ta fără s-o controlezi? Întrebă-te…

 

ACCEPTĂ SCHIMBAREA!

Fie că îți plac sau nu schimbările, la un moment dat în viață, acestea se întâmplă. Eviți schimbarea atunci când consideri că siguranța vine din stabilitate.

Ironia și iluzia siguranței constă în faptul că, deși suntem plictisiți sau nefericiți în viețile noastre cu alegerile pe care le-am facut, continuăm să facem aceleași alegeri: ne agățăm de același partener, stăm la același loc de muncă, locuim în aceeași casă, mâncăm la fel, cheltuim la fel, ne spunem aceleași povești nouă înșine, acționam în aceeași mod.

Uneori nici nu realizam că avem acest comportament. În programarea neurolingvistică se numește competență inconștientă și este periculoasă pentru că te oprește din evoluție. Uneori, la baza acestui comportament stă frică de necunoscut. Însă nu de necunoscut trebuie să ne fie frică pentru că el deschide ușa spre oportunități infinite. Cunoscutul ne blochează, ne ține pe loc.

Îți trebuie curaj pentru a face o introspecție profundă asupra ta și pentru a-ți descoperi potențialul. Alege să faci lucrurile obișnuite într-o altă manieră și ai să vezi că vei fi surprins cât de creativ ești. Ieși din zona de confort fără să opui rezistență!

Daca ai știi cât de multă energie consumi încercând să rămâi în zona ta de confort și să te protejezi de schimbarea din viața ta, ce ai alege?

Daca ai ști cât de multe oportunități ratezi pentru că te încăpâțânezi să faci lucrurile în mainera în care știi să le faci? Dacă ai ști cât de mult te limitezi încercând să trăiești experiențe cărora știi cum să le faci față, ce alegeri ai face? Fii sincer cu tine și conștientizează faptul că fericirea ta depinde doar de tine și de alegerile pe care le faci.

 

CĂLĂTORIA TA ÎN ACEASTĂ VIAȚA ȘI ACEST CORP : 

Viața ta este o călătorie frumosă!

În această călătorie te vor însoți oameni. Unii vor pleca, alții vor rămâne. Lasă-i să plece pe cei care vor să plece și bucură-te langă cei care vor să rămână. Nu ține cu forța în viața ta oamenii care vor să plece și nu-ți face loc cu forța ăn vițile oamenilor… care nu te vor în viața lor!

În această călătorie vei trăi tot felul de experiențe. Alege să conștientizezi mesajul lor și mergi mai departe. Cu fiecare experiență vei fi mai puternic și vei descoperi încă o calitate la tine. Acesta este rolul experiențelor prin care trecem: să ne facă conștienți de capacitățile pe care deja le avem și să le aducă în realitatea noastră.

Exercitiu: Jurnalul Fericirii

La final vreau să-ți reamintesc ca nu este suficient să fii fericit, este necesar să știi că ești fericit. Și pentru asta îți recomand un exercițiu simplu care se numește “Jurnalul Fericirii”.

Ce ai de facut? Să-ți notezi , într-un caiet fiecare moment de fericire trăit într-o zi, cu precizie, în ce context a aparut și toate celelalte emoții care l-au însoțit. Apoi, pe o scară de la 1 la 100 îi dai o notă. Fii sincer cu tine și ai să vezi că viața ta este mult mai frumoasă decât ți-ai imaginat și vei învăța astfel să știi ce te face fericit!

Reține, când momentele de fericire sunt notate negru pe alb, mintea rațională și logică nu mai are nicio șansă să le contrazică și să se dezică de ele.

Asadar, ești pregătit să mergi mai departe și să-ți creezi o viață fericită? Slefuiește, te rog, toate fațetele diamantului care ești deja, cu răbdare, încrere și curaj! Începe prima filă la Jurnalul Fericirii astăzi!

Care ar fi cel mai rău lucru care ar putea să se întâmple?

Să strălucești… și să fii fericit trăind viața pe care o visezi!

Cu recunoștință și iubire pentru darul care ești TU,

Lavinia U.

P.S. Dacă acest articol te-a motivat să faci alte alegeri în legătură cu viața ta, îți sunt profund recunoscătoare! Iar dacă ți-a plăcut, te rog să-l distribui și altor persoane. Unii poate încă mai caută fericirea altundeva decât în ei.

 

 

 

 

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

16 răspunsuri

 1. Multumesc Lavinia probabil Universul a lucrat azi prin acest articol pentru mine. Fii binecuvantata.

  1. Roxana-Maria cu recunostinta iti multumesc! Ai cerut… si ai primit! Sa-ti fie de folos pentru binele tau cel mai inalt!

  2. fericirea , este ceva intangibil , treci p elanga ea si nu o simti .Oare exista , sau e numai o iluzie

 2. Uiii , Doamne , pot spune ca azi se leaga multe dintre bucuriile mele , gandurile mele ! Azi , m-am trezit vesela ! Nu ma intreba de ce pentru ca nu stiu a-tzi raspunde ! Cert e camprimele cuvinte , inca inai te de a ma da jos din pat au fost acelea de a-I Multzumi Lui Doamne ! Am inceput a canta , mergeam pe strada si gandurile nu conteneau a-I Multzumi Lui , Universului , Maicutzii Sfinte , Ingerilor si Sfintzilor Arhangheli , naturii , vantului , vrabiutzelor , verdelui naturii din fatza mea , linistii , acea liniste , acea Pace a sufletului ! Traiam si traiesc o bucurie imensa ! De unde toata aceasta bucurie , zic ? ! Traiesc , si asta e minunat ! Traiesc o bucurie ! Si mi-am spus ca trebuie sa o impartasesc si prietenilor mei ! Si am postat pe FB ! Am imbratzisat batranii copaci , mi-am imbratzisat vecinul , am dat binetze oamenilor ce i-am intalnit ! Am citit articolul tau si sigur m-am bucurat caci m-am regasit in el ! Constientizez ca Fericirea se afla in mine ! Mai am de lucru inca ! Sunt anumite ” frici ” , ce inca imi oun piedica , dar mai stiu ca va veni si ziua aceea cand voi scapa de ele ! Sper ca Doamne sa-mi mai dea ceva timp ptr a-mi ” slefui ” fiecare fatzeta a Diamantului din mine !
  Multzumesc Doamne ! Multzumesc mult Lavinia ! Esti un inger ! Te iubesc Omule cu suflet frumos ! ❤❤❤❤❤

  1. Minunat Marieta si… cum se poate si mai bine de atat? Cu recunostinta iti multumesc! Binecuvantari divine!

 3. Buna Lavinia,

  Chiar vroiam sa atingi aceasta tema – fericirea un concept atat de vast. Sunt de acord cu tine in multe privinte dar cum crezi ca as putea fi fericit daca nu realizez ceea ce doresc, si aici este vorba de o dragoste neimpartasita pentru ca la un anumit moment dat nu am vrut sa incurc treburile de serviciu cu viata personala. Cum pot sa trec peste acest lucru cand regret fiecare moment ca nu am depasit bunul simt, si ca nu am facut ce trebuie la acel moment dat.
  Acum dupa trei ani de zile desi vreau sa fac acest lucru – sa impartasesc persoanei respective dragostea, imi este foarte greu pentru ca aceasta a parasit tara si nu am foarte multe indicii cum pot a o gasesc sau s-ar putea sa nu mai fie disponibila. Chiar am un anumit blocaj cand vreau sa stabilesc relatii cu alte femei pentru ca o voce interioara imi spune ca pentru mine exista altcineva mai bun.Cum pot sa fiu fericit cand in mine zac deopotriva frustarea, regretul, nehotararea si acum lipsa de stima de sine. Cum pot sa fiu fericit cand si pe patul de moarte ma voi gandi la ea si la posibilitatea de a o gasi.

  Acum Lavinia vreau sa te mai intreb cum pot sa interpretez intalnirea mea cu totul neprogramata cu o persoana de sex opus, chiar fara sa vrem fata in fata in anumite locuri, in anumite mijloace de transport, in anumite incaperi. Sa fie ceva legat de destin….. Astept de la tine o pozitie legat de ceea ce ti-am relatat. Lavinia tu esti singura ca imi aduci liniste si alinare. Multumesc Laviania ca existi si ne faci viata mai frumoasa. Petre Daniel

  1. Daniel, suflete isi au planificate intalnirile cu alte suflete inainte sa coboare in corp fizic. Nimic nu este intamplator… nici intalnirea cu mine aici.Intrebarile sunt cheia care deschid usa… Intreaba-te ce aduce in viata ta aceasta persoana? Cine este ea pentru tine? Ai sa primesti raspuns… Daca vrei sa-l numesti destin, spune-i asa… eu il numesc plan divin si cele mai importante evenimente din viata sunt planificate inainte…restul, sunt alegeri, posibilitati. Cat despre prima persoana de care mi-ai vorbit… acolo este posibil sa fie un juramant pe care i l-ai facut in alta viata… de aceea stai in energie de regret… Intelege ca atunci asa ai ales… fara regrete, fara frustrare… Daca vrei acum poti face o alta alegere si caut-o, insa fara asteptari… pentru ca pierzi momentul prezent. Si da, cum sa fii fericit cand starea ta este de judecata continua fata de tine insuti? Cum ar fi sa incetezi acum sa te mai judeci pe tine si toate alegerile pe care le-ai facut pana acum? Fa alte alegeri Daniel… alege sa fii fericit, liber si plin de iubire? Cum se poate mai bine de atat?
   Ma bucur sa-ti mangai sufletul chiar si cu cateva randuri… eu asta am ales..
   Cu drag, sa-ti fie de folos pentru binele tau cel mai inalt!

 4. Buna Lavinia,
  Mulțumesc ca exiști ! Mi-a plăcut articolului despre fericire! Atât de usor ar fi si totuși atât de greu!

  1. „Atât de usor ar fi si totuși atât de greu!”… Cum ar fi Mironela sa fie atat de usor pentru tine sa fii fericita in fiecare clipa a vietii tale? Cum ar fii sa alegi incepand de acum fericirea… fie ea venita si de la o cesca cu cafea sau de la o ploaie calda de vara?
   Sa-ti fie de folos pentru binele tau cel mai inalt! Binecuvantari divine!

 5. Multumesc Lavinia, pt.mesaje ! Ma bucur de fiecare data cand”ating ” prin gandire aceste subiecte si mai ales cand vad ca sunt si altii interesati de ele! Chiar daca cunosti anumite lucruri, inveti mereu ceva nou din expunerile si gandurile altora, pt ca avem puncte de vedere diferite si intelegem diferit orice lucru, oricat de simplu ar fi! Iti ascult cu placere meditatiile si sunt sigura ca ne vei surprinde placut cu alte subiecte si alte noutati! Amin si Asa Sa Fie! Pentru Binele nostru cel mai Inalt

  1. Minunat Carmen! Asa a fost… asa este… si asa va fi pentru eternitate. Suntem fiinte infinite…
   Multumesc! Binecuvantari divine!

 6. Un articol frumos şi realist.Vă felicit din inimă pentru puterea de transmitere a mesajului şi vă mulțumesc pentru sfaturi ! Viața este scurtă şi atât de frumoasă… depinde doar de noi.. greutățile vin şi trec şi da, ne formeaza şi întăresc, caracterul.
  Cu aleasă prețuire pentru tot ceea ce scrieți şi publicați ,
  Cornelia Vasili

  1. Multumesc Cornelia! Insa viata este eterna… nu „scurta”… Da, in acest corp… ni se pare ca este scurta… insa in esenta, viata sufletului este eterna.
   Sa-ti fie de folos pentru binele tau cel mai inalt!
   Binecuvantari divine!

 7. Îți mulțumesc pentru învățătură, pentru simplitatea mesajului,pentru frumusețea lui!Aștept,te aștept OM frumos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.