Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Chakrele, corpul fizic și corpul subtil (partea întâi)

Chakrele reprezintă legătura dintre corpul fizic și corpul subtil. Pentru a “funcționa”, corpul fizic are nevoie de energie, iar sursele de energie sunt aceste chakre, cunoscute și ca centrii energetici din corpul subtil. Aceștia preiau energia din mediul înconjurător și, după ce este folosită în organism, eliberează în exterior energie reziduală.

Chakrele sunt centrii energetici care conțin forța vitală și, în același timp, fac legătura cu ființa ta divină. 

Când suntem bine, încrezători și plini de viață, ele sunt larg deschise și active, în timp ce conexiunea cu spiritul (esența noastră divină) este puternică.

Atunci când suntem supărați, fără speranță și dezamagiți, ele devin slabe și se îngustează, fapt care duce la o lipsă de energie în corpul fizic și, ca atare, la îmbolnăvire.

Imaginar, ele apar la câțiva centrimetri de corpul fizic sub forma unui con de energie (vortex energetic), curgând din coloana vertebrală în față și în spate, mărindu-se pe măsură ce ies din corp.

O altă interpretare imaginară a chakrelor este aceea a unei flori de lotus, colorată diferit și având un număr specific de petale pentru fiecare chakră în parte.

Principalii 7 centri energetici sunt situați liniar, în plan vertical, astfel:

 1. Prima chakră – MULADHARA sau chakra rădăcină (acolo unde încep picioarele)
 2. A doua chakră – SVADHISHTHANA sau chakra sacrală (la două degete sub ombilic)
 3. A treia chakră – MANIPURA sau chakra plexului solar (la gura stomacului)
 4. A patra chakră – ANAHATA sau chakra inimii (în mijlocul pieptului)
 5. A cincea chakră – VISHUDDHA sau chakra comunicării (în mijlocul gâtului)
 6. A șasea chakră – AJNA sau chakra celui de-al treilea ochi (în zona dintre sprâncene)
 7. A șaptea chakră – SAHASRARA sau chakra coroană (deasupra capului)

Fiecare chakră în parte indică o anumită frecvență și stări de conștiință tot mai inalte.

Astfel, primele trei (1,2,3) guvernează viața materială și supraviețuirea. Cele superioare (5,6,7) guvernează viața spirituală și creativitatea. Puntea de legătură, cea care deblochează și echilibrează este cea din mijloc (4), chakra inimii.

Să luăm fiecare chakră separat și să înțelegem rolul lor din amble perspective: corp fizic și corp subtil.

Prima chakră – MULADHARA– sau chakra rădăcină reprezintă legătura noastră cu Pământul și cu tiparele familiale tradiționale care ajută la formarea identității noastre.

Această chakră generează sentimentul că aparținem unui grup.

 • Localizare: la baza coloanei vertebrale, în zona dintre anus și organele genitale
 • Legături energetice cu corpul fizic: coloana vertebrală, rect, picioare, oase și sistem imunitar.
 • Legături energetice cu corpul emoțional: această chakră este baza sănătății emoționale și mentale, și asta pentru că echilibrul emoțional și psihic își are originea în mediul familial și social de început.
 • Ca și perceptie, energia chakrei rădăcină se manifestă prin nevoie de logică și ordine, făcând posibilă orientarea în timp și spațiu, inclusiv către cele cinci simțuri umane de bază (vizual, auditiv, tactil, gustativ și olfactiv).
 • Fricile de bază: spaima legată de supraviețuire fizică, frica de a fi abandonat de familie/grup, pierderea echilibrului fizic.
 • Puteri specifice: identitate familială/de grup, ajutor și loialitate – care ne dau un sentiment de siguranță și conectare cu lumea fizică.
 • Adevărul spiritual al chakrei rădăcină este acela că “Toate sunt una”. Acest adevăr, ca parte a dezvoltării noastre spirituale și a sănătății fizice, se manifestă prin onoare, loialitate, dreptate, legături de familie și de grup, conectare la natură (împământare) și prin abilitatea de a ne folosi puterea fizică în scopul supraviețuirii. Începem să realizăm acest adevăr din momentul în care venim pe lume, în familia și în grupul nostru. Ca și ființe, noi suntem programați energetic să trăim/fim împreună, să avem nevoie unii de alții.

Energia chakrei rădăcină ne ajută să trăim unii cu alții și pentru a depăși percepțiile greșite din conștiința colectivă care contrazic adevărul “Toate sunt una”.

Chakrei rădăcină îi este atribuită culoarea roșie, iar ca imagine reprezentativă, o floare de lotus cu 4 petale. 

Îi corespund ziua de marți și planeta Marte. 

Din punct de vedere astrologic, acestui centru energetic îi este atribuită zodia Berbecului, indicând supraviețuirea și siguranța.

 


 

A doua chakră – SVADHISHTHANA – sau chakra sacrală este considerată chakra parteneriatului. Energia acestei chakre se activează în jurul vârstei de 7 ani. Este momentul în care copiii se simt ceva mai independenți față de părintii lor și în mediul din afara căminului. Fiind etapa în care se declanșează procesul de individualizare, ei încep să-si facă relații pe baza puterii de alegere.

 • Localizare: partea de jos a abdomenului, sub ombilic, în apropierea osului pubian.
 • Legături energetice cu corpul fizic: organe sexuale, intestin gros, pelvis, zona șoldurilor, apendice, vezica urinară.
 • Legături energetice cu corpul emoțional: energia acestei chakre are legatură cu nevoia de control. Toate atașamentele prin care păstrăm un control asupra vieții noastre, fie că vorbim aici de oameni sau de bani, sunt legate prin acest centru energetic de corpul fizic și de cel energetic.
 • Frica de a pierde controlul generează boli specifice acestei chakre. Durerile în zona de jos a spatelui, a șoldurilor, cancerul de prostată și cel ovarian, problemele de menopauză, depresiile sunt disfuncționalități ale acestui centru energetic. Fibromul uterin este un alt semnal că energia acestei chakre este direcționată greșit în activități și relații terminate.
 • Ca și percepție, energia acestei chakre ne ajută să menținem o legatură sănătoasă cu lumea în care trăim, să putem administra sursele financiare, să putem negocia, să putem avea relații sănătoase din punct de vedere sexual, să putem procrea.
 • Fricile de bază: frica de a pierde controlul și de a fi controlat de altcineva, frica legată de pierderea locului de muncă, a partenerului de viață, a puterii corpului fizic și, nu în ultimul rând, frica de pierdere materială sau a averii.
 • Puteri specifice: capacitatea de a supraviețui financiar și fizic pe propriile puteri, de a ne apăra și proteja, capacitatea de a ne reveni după o pierdere de orice fel, capacitatea de a ne schimba radical viața după un moment de criză, abilitatea de a lua decizii în orice domeniu din viață.
 • Adevărul spiritual al chakrei sacrale este: „Onorați-vă unii pe alții” și are legatură cu modul nostru de a interacționa cu oamenii și toate celelalte forme de viață. Din punct de vedere spiritual, orice relație pe care o dezvoltăm, fie ea banală sau intimă, ne ajută să devenim mai conștienți. Chiar dacă unele relații sunt dureroase sau ne pun în situații dificile, ele ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să aflăm ce ne place și ce ne aduce bucurie și să ne conștientizăm limitele, pentru ca apoi să le putem depăși.

Lecția spirituală a acestei chakre este aceea prin care învățăm să interacționăm unii cu alții, să căutăm acele persoane care ne sprijnă în procesul de evoluție și să ne eliberăm de relațiile care ne blochează acest proces.

Energia chakrei sacrale creează viața. Ne oferă instinctele de bază necesare supraviețuirii: sex, bani, putere, cât și dorința de a crea (muzică, artă, poezie, arhitectură). Ne alimentează curiozitatea pentru misterele naturii și științei.

Această energie este una dintre resursele pe care le avem pentru a face față evenimentelor cu care ne confruntăm zi de zi, ajutându-ne să găsim soluții creatoare pentru orice fel de probleme.

Acestei chakre îi este atribuită culoarea portocaliu, iar ca simbol, o floare de lotus cu 6 petale.

Îi corespund ziua de luni, iar astrologic este asociată cu zodia Racului, reprezentând fecunditatea, hrana și maternitatea. Planeta dominantă este Luna.

 

A treia chakră – MANIPURA – sau chakra plexului solar. Este chakra puterii personale. În această chakră se găsește cea mai mare concentrare de energie vitală pentru că din ea pornesc foarte multe meridiane energetice în corpul subtil.

Este vitală pentru că direcționează energie de la baza coloanei vertebrale în sus spre chakrele superioare și este asociată adesea cu transformarea acestei energii vitale în forme subtile de energie care conferă strălucire și carismă corpului fizic.

Chakra puterii personale are o vibrație dominantă în dezvoltarea noastră pe perioada pubertății. Ne susține în procesul individualizării, al formării „sinelui” și personalității, aparte de identitatea noastră moștenită.

Acest centru energetic conține și cele mai mari probleme legate de dezvoltarea puterii personale și de auto-apreciere.

 • Localizare: plexul solar sau gura stomacului.
 • Legături energetice în corpul fizic: stomac, pancreas, suprarenale, vezica biliară, partea superioară a intestinelor, ficat și mijlocul coloanei vertebrale.
 • Legături energetice cu corpul emoțional: chakra plexului solar este centrul puterii personale, al voinței, centrul magnetic al personalității și al ego-ului. Bolile care își au rădăcina aici sunt cele generate de dificultăți în asumarea responsabilității față de sine, autoapreciere, frica de a fi respins și o mare sensibilitate la critică.
 • Precepția acestei energii are legătură cu felul în care ne întelegem și ne privim pe noi înșine.
 • Fricile de bază: frica de respingere, de critică, frica de a nu fi ridicol, frica de a-ți îndeplini responsabilitățile, cât și toate fricile legate de aspectul fizic: obezitate, chelire, îmbătrânire. Tot aici își are sediul și frica de posibilitatea să ne fie descoperite secretele.
 • Puteri specifice: respectul de sine, autodisciplina și autoaprecierea, alături de ambiție, puterea de a acționa, curajul de a risca, dăruirea, moralitatea, tăria de caracter.
 • Adevărul spiritual al chakrei plexului solar este: „Onorează-te pe tine însuți”. Scopul spiritual al energiei din această chakră este de a te ajuta în relația pe care o ai cu tine însuți și cum să ai grijă de tine bazându-te pe propriile forțe. Din punct de vedere spiritual, această chakră simbolizează trecerea de la copilărie la maturitate. Vocea intuiției se bazează pe energia acestei chakre și, pe măsură ce avem un sine tot mai puternic, ea devine sursa noastră naturală de călăuzire și ghidare. Cu alte cuvinte, ce simțim despre noi înșine, dacă avem respect de sine sau nu, determină calitatea vieții noastre și capacitatea de a reuși să realizăm tot ce ne propunem.

Cea mai mare provocare spirituală întâlnită în viață de noi toți are legatură cu acceptarea și autoînțelegerea, cu legătura pe care o formăm cu noi înșine.

Pentru că, dacă nu ne placem pe noi înșine, suntem incapabili să luăm decizii corecte și, în consecință, vom direcționa întreaga noastră putere de decizie în mâinile altora: cineva pe care dorim să-l impresionăm sau cineva pentru care considerăm că este necesar să ne „slăbim” pe noi înșine pentru a fi acceptați.

Cei care au un respect de sine foarte scăzut atrag relații și situații care reflectă această slăbiciune.

Ne rearanjăm viețile atunci când alegem spiritul în detrimentul iluziilor, circumstanțelor și evenimentelor fizice. Fiecare alegere pe care o facem ne duce ori în lumea fizică iluzorie ori ne conduce să investim energia în puterea spiritului.

Când alegem să ne recunoaștem puterea interioară noi readucem autoritatea lumii fizice asupra vieților noastre, a corpurilor noastre, a sănătății și a minților noastre.

Din punct de vedere energetic, fiecare alegere care ne îmbogățește spiritul întărește câmpul energetic și astfel legăturile noastre cu oamenii, iar experiențele negative vor fi din ce în ce mai puține.

Cea de-a treia chakră are legătură cu intuiția, iar intuiția reprezintă abilitatea noastră de a folosi informația energetică pentru a lua decizii în fiecare clipă.

Informația energetică conține componente emoționale, psihologice și spirituale despre o anumită situație. Aceste componente sunt ingredientele vieții „aici și acum”, nu în viitor.

Informația energetică își face simțită prezența determinându-ne să ne simțim detașati și liniștiți sau, la cealaltă extremă, mai putin confortabil, anxioși ori deprimați. Toți primim aceste semnale energetice sau senzații intuitive în același loc, la nivelul chakrei a treia, în plexul solar.

Acestei chakre îi este atribuită culoarea galben, adesea asociată cu un soare; cel mai folosit simbol pentru această chakră este o floare de lotus cu 10 petale.

Îi corespunde ziua de duminică, iar astrologic este asociată cu zodia Leului, reprezentând autoritatea, hotărârea, conducerea și faptele mărețe.

Planeta dominantă este Soarele.

Despre celelalte chakre vei putea citi în articolul următor: Chakrele, corpul fizic și corpul subtil (partea a doua).

Cu recunoștință îți mulțumesc,

Lavinia U.

P.S. Te invit să citești acest articol și să identifici anumite aspecte din viața ta care au legătură cu aceste chakre. Dacă ți-a plăcut și îl consideri folositor, lasă-mi un comentariu pe site și distribuie acest articol și prietenilor tăi.

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

21 de răspunsuri

 1. Imi place tot ce citesc!!! Ma fascineaza si vreau sa ma dezvolt spieitual!!! Multumesc ptr aceste articole!!!

 2. Draga si frumoasa Lavinia,
  Am citit cu mare interes si vreau sa ,,le invatz” ,sa incerc sa imi corectez atitudinea ,mai ales fatza de mine ! Cred ca am mari probleme cu Plexul solar-Manipura .
  De mult vroiam sa citesc despre aceste chakre,am gasit o carticica,dar nu este prea pe intelesul meu. Aici am gadit ce vreau sa stiu .
  Imi pare rau ca sunt prea departe pentru a lua legatura direct,dar sper sa mai vin prin Romania.
  Pastrez cu sfintenie adresa de maill si ….vom vedea.
  Iti multumesc si iti doresc sanatate ! Marioara

  1. Draga Marioara ai inteles perfect mesajul acestui articol. Sunt multe carti foarte bune insa „greoaie” spun eu. Am vrut sa explic practic si pe intelesul tuturor aceste informatii despre chakre.Urmareste vineri partea a doua si miercuri, pe 23.12.2015 voi publica o tehnica usoara si la indemana oricui pentru activarea centrilor energetici. Multumesc!Lumina si iubire iti doresc in drumul tau prin viata!

 3. Va multumesc! De cate ori citesc un mesaj de la dvs. simt ca este cineva drag care se gandeste la mine. Sa aveti sarbatori fericite si binecuvantate!

  1. Multumesc Cornelia! Asa si este, pentru ca va iubesc! Sarbatori fericite si tie. Multa lumina si iubire iti doresc in drumul tau prin viata!

  1. Multumesc Tia draga. Urmareste vineri partea a doua, si pentru ca nu toata lumea face terapie, miercuri pe 23.12.2015 am sa public o tehnica usoara pentru activarea centrilor energetic, pe care fiecare o poate face singur acasa! Multa lumina si iubire sa ai in drumuirile tale prin viata, om bun si minunat!

 4. Un material extrem de important cu informaţii importante,eu am aflat aceste informaţii în anul 2000 la un curs de la distinsa d-mnă Lidia Bârsan dar cred că încă mai sunt multe persoane care nu au aceste informaţii şi mă bucur că le aduceţi la cunoştinţă şi eu le-am distribuit de mai multe ori ca şi acum.

  1. Ma bucur si iti sunt recunoscatoare Vasile pentru ca ma ajuti! Si, da te felicit ca ai aflat aceste informatii mult mai devreme decat mine. Eu am inceput mai tarziu. Da, sunt informatii importante si totusi consider eu, ca ajung inca la prea putin oameni. Daca putem, sa le transmitem oricand. Un om informat este un om puternic. Multumesc!Lumina si iubire iti doresc in drumul tau prin viata!

 5. LAVINIA, MULTUMESC! ARTICOLUL ESTE FOARTE UTIL SI AR FI BINE DACA AR AJUNGE LA CIT MAI MULTA LUME (DESIGUR, LA CEI CARE POT SA REZONEZE CU ASTFEL DE CUNOSTINTE…). DIN NEFERICIRE, MAJORITATEA SINT/SINTEM MARCATI DE „SINDROMUL PESTERII IN CARE AM FOST ADUSI PE LUME DE BARZA”…

  1. Draga Laur asa este, informatia ajunge inca la prea putin oameni. Insa sa avem rabdare si intelegere fata de cei care se „trezesc” mai tarziu si noi sa ii ajutam cum putem. Trendul este de ” trezire” si eu cred in el. Fiecare la timpul lui. Important este sa ne facem treaba cat putem de bine, sa transmitem ceea ce cunostem, iar ce fac ceilalti cu acesta informatie este alegerea lor. O samanta plantata azi, sigur va da rod intr-o zi!
   Multumesc! Lumina si iubire iti doresc in drumul tau prin viata!

 6. Doamna Lavinia, multumesc pentru articol, foarte interesant, foarte bine punctat fiecare centru.
  Sunteti un inger pazitor, sa aveti parte de tot binele din lume, il meritati din plin. Astept cu nerabdare continuarea..

  Cu deosebita stima si recunostinta,
  Ionica

  1. Multumesc Ioana. Ma bucur ca ai rezonat cu acest articol si iti doresc sa te ajute pentru binele tau cel mai inalt!
   Te imbratisez cu multa iubire!

 7. Hallo Lavinia !
  Super , foarte bine ai descris cele trei chakre pe intelesul tuturor , astept cu nerabdare modul mai bine zis tehnicile de activare al chakrelor ……sigur ne-ar prinde bine tuturor celor care aplica aceste tehnici !
  Iti multumesc mult pt . interesul pe care il ai fata de noi.
  Salutari Silvia !

  1. Cu drag Silvia! Iti multumesc ca citesti ce scriu. Da, simplu si pe intelesul tuturor. Cu recunostinta iti multumesc! Te imbratisez cu iubire.

 8. Un feeling pozitiv, o caldura, energie, lumina, asta simt cand iti privesc poza sau citesc ceva! Incarci pozitiv, dai putere cuvintelor prin combinarea lor, transmiti si indrumi spre constientizare! Dumnezeu sa te octoteasca! Sarbatori fericite!

 9. Multumesc Lavinia ,foarte utila prezentare a ceakrelor.Pentru echilibrarea lor este necesara stapanirea termenilor de baza si rolul fiecareia in corpul fizic.Multe binecuvantari!

 10. Va multumesc si eu doamna Lavinia, marturisesc ca abia de 4 zile am gasit site.ul dvs.si am inceput sa citesc rugaciunile ARhanghelilor pentru deblocarea chakrelor,,, daca asta e buna????,ma simt mult mai bine deja..avand o problema de sanatate, sper sa imi ajute.De ani de zile traiesc cu frici…si nu stiu cum sa ma linistesc sa.mi pot trai viata normal.Am o probl.de sanatate in familie si asta ma doboara.Multumesc mult si accept cu placere si alte sfaturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.