Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Chakrele, corpul fizic și corpul subtil (partea a doua)

În articolul anterior, Chakrele, corpul fizic și corpul subtil (partea întâi)am discutat despre primele trei chakre și modul cum energia lor ne influențează corpul fizic și corpul subtil.

Este necesar să înțelegem cum funcționează aceste chakre pentru că ele conțin fiecare câte o lecție de viață pe care e bine să o învățăm astfel încât să evoluăm. 

Noi toți am venit aici pe Pământ pentru a evolua și a ne înălța în conștiință.

 

A patra chakră – ANAHATA – sau chakra inimii este cea care mediază între corp și minte. Energia acestei chakre este de natură emoțională și ne ajută să recunoaștem că cea mai importantă energie pe care o avem este iubirea.

 • Localizare: centrul pieptului.
 • Legături energetice cu corpul fizic: inima și sistemul circulator, coastele, diafragma, glanda timus, sânii, plămânii, brațele, umerii, mâinile.
 • Legături energetice cu corpul emoțional: această chakră influențează percepțiile noastre emoționale care ne determină calitatea vieții mult mai mult decât cele mentale. Suntem provocați să creăm în noi o armonie și un echilibru astfel încât să acționăm conștient și cu compasiune.
 • Ca și percepție, chakra inimii reprezintă capacitatea noastră de a ne lăsa viața în mâinile Creatorului, în mâinile lui Dumnezeu. Energia acestui centru de putere emoțională ne ajută să acceptăm încercările prin care trecem ca făcând parte din planul divin al vieții noastre și să înțelegem că tot ceea ce ni se întâmplă are un singur scop: evoluția noastră personală. Folosim această energie atunci când eliberăm durerea emoțională, când renunțăm la nevoia propriului EGO de a ști de ce lucrurile s-au întâmplat într-un anume mod și când să iertăm.
 • Fricile de bază: Frica de singurătate, frica de a-ți asculta sufletul, frica de trădare și frica de suferință. Când această chakră pierde energie sau este blocată, apare gelozia, furia, ura, suferința, neiertarea față de sine și față de alții.
 • Puteri specifice: iubirea, iertarea, compasiunea, devotamentul, speranța.
 • Adevărul spiritual: Chakra a patra este puterea sistemului energetic din corpul fizic și din corpul subtil, pentru că “Iubirea este puterea Divină”. Iubirea în forma ei pură, iubirea necondiționată este esența Divină. Sufletele noastre au fost create pentru a exprima frumusețea, compasiunea, iertarea și iubirea. Am fost creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Dumnezeu este iubire și iertare. Chiar dacă, în general, inteligența mentală este considerată superioară inteligenței emoționale, în realitate tocmai această inteligență emoțională este adevăratul motor al corpului fizic și al corpului subtil.

Energia iubirii este putere pură. Noi suntem controlați de iubire, motivați de iubire, vindecați de iubire și distruși de iubire. Fiecare lecție de viață este legată de un aspect al iubirii și fiecare experiență de iubire este memorată în celulele noastre.

Vindecarea noastră începe cu vindecarea rănilor emoționale și implică energia chakrei inimii.

Culoarea acestei chakre este verde, iar reprezentarea ei este o floare de lotus cu 12 petale.

Ziua corespunzătoare din săptămână este sâmbăta. 

Din punct de vedere astrologic îi este asociată planeta Saturn și zodia Capricornului, cel mai înalt punct al zodiacului.

De aceea, se mai spune despre Chakra ANAHATA că este poarta către infinit.

 


 

A cincea chakra – VISHUDDHA – sau chakra gâtului este responsabilă cu comunicarea și exprimarea creativă.

 • Localizare: centrul gâtului.
 • Legături energetice cu corpul fizic: gâtul, traheea, esofagul, glanda tiroidă, hipotalamusul, vertebrele cervicale, gura, maxilarele și dinții.
 • Legături energetice cu corpul emoțional: această chakră are legătură cu puterea noastră de alegere. Toate bolile de care suferim au legătură cu acest centru energetic pentru că alegerea face parte din viața noastră și implicit are legătură și cu boala.
 • Ca și percepție, această chakră ne învață lecția voinței și anume aceea că este necesar ca voința ta să se alinieze cu voința lui Dumnezeu.
 • Fricile de bază: frica de voința Divină. Cea mai mare provocare a noastră este aceea de a lăsa puterea de alegere unei forțe superioare, Creatorului a Tot Ceea Ce Este.
 • Puteri specifice: încredere, autocunoaștere, capacitatea de a lua decizii și de a ne ține promisiunile față de noi înșine și față de alții.
 • Adevărul spiritual al celei de-a cincea chakre este: “Predarea voinței personale voinței Divine”. Lecțiile acestui centru energetic ne învață că acțiunile noastre generate de voința personală produc miracole atunci când avem încredere deplină în puterea lui Dumnezeu. Gândurile și sentimentele noastre beneficiază de ghidare Divină când ne încredem pe deplin în această putere superioară. Chiar dacă alegerile noastre bazate pe frică ne aduc rezultatul dorit, ele au efecte secundare nedorite și ne transmit ca mesaj faptul că alegerea făcută nu respectă călăuzirea Divină. Până când ajungem să spunem: “Să se facă voia ta” și atunci acest cerc vicios dispare. Vindecarea adevărată ține de capacitatea noastră de a fi onești cu noi înșine și cu cei din jur. Chakra a cincea și lecțiile ei spirituale ne arată că adevărata noastră putere stă în gândurile și atitudinile noastre.

Culoarea acestei chakre este turqoise, iar reprezentarea ei este o floare de lotus cu 16 petale care are în mijloc un triunghi cu vârful în jos. Îi corespunde ziua de vineri, iar astrologic îi este asociată planeta Venus și zodia Taurului.

 


 

A șasea chakră – AJNA – sau chakra „celui de-al treilea ochi” este responsabilă cu aptitudinile noastre de a ne evalua gândurile și convingerile. Rezonează cu energiile sufletului nostru, cu forțele psihologice ale conștientului și subconștientului nostru.

Cunoscut ca și centrul energetic unde interacțiunea dintre minte și suflet poate conduce la percepție intuitivă și înțelepciune, ne ajută să ne deschidem mintea, să învățăm și să acționăm după îndrumarea interioară și să facem diferența între gândurile motivate de puterea personală și cele motivate de frică și iluzie.

 • Localizare: în mijlocul frunții, în zona dintre sprâncene.
 • Legături energetice cu corpul fizic: creierul și sistemul nervos, glanda pineală, ochii, urechile și nasul.
 • Legături energetice cu corpul emoțional: această chakră face legătura cu corpul nostru mental, cu inteligența și cu trăsăturile psihologice. Combinația între ceea ce știm și ceea ce considerăm adevăr, combinația între faptele, fricile, amintirile și experiențele noastre reprezintă temelia trăsăturilor noastre psihologice.
 • Ca și percepție, acest centru energetic ne activează lecțiile de viață care ne conduc spre înțelepciune. Înțelepciunea o atingem atât prin experiențele de viață, cât și prin dobândirea capacității de detașare.
 • Fricile de bază: lipsa curajului de a-ți privi fricile în față și de a le accepta, lipsa curajului de a privi în interior, frica de disciplină, frica de a-ți privi partea întunecată a sinelui și refuzul de a vedea beneficiile ei.
 • Puteri specifice: capacitate intelectuală, inspirație, creativitate și inteligență rațional-emoțională intuitivă, recunoașterea cunoașterii conștiente și a celei inconștiente.
 • Adevărul spiritual al acestei chakre este: “Cunoaște doar adevărul”. Energia acestei chakre ne îndeamnă să cercetăm permanent diferența dintre iluzie și adevăr. Aceasta diferență o face mai mult mintea decât creierul. Creierul comandă corpului fizic, în timp ce mintea comandă corpului energetic, reprezentând relația noastră cu gândirea și percepția. Creierul este instrumentul fizic prin care un gând devine acțiune, în timp ce percepția este o caracteristică a minții. Când devii conștient, ești capabil să te detașezi de percepțiile subiective, iar faptul de a deveni conștient este o caracteristică a minții. Detașarea nu înseamnă să nu-ți mai pese. Detașarea înseamnă să dai sonorul mai mic la vocile fricii pe care le auzi! Când ești detașat ai un sentiment de sine atât de complet încât stimulii exteriori nu au nicio putere asupra conștiinței tale. Așa se ajunge la claritatea minții și a sinelui și implicit la înțelepciune, puterea divină a chakrei a șasea.

Să devii conștient înseamnă să poți să te eliberezi de vechi, să te deschizi spre nou și să înțelegi că toate lucrurile încep la momentul potrivit și se termină la momentul potrivit.

Să devii conștient înseamnă să trăiești în aici și acum, să apreciezi fiecare zi și să înțelegi că, mâine, nicio persoană și nicio situație nu va mai fi la fel ca ieri. Când cauți stabilitatea, adică lipsa schimbării, este dificil să fii conștient.

Culoarea acestei chakre este albastru indigo, iar reprezentarea ei este floarea de lotus cu 2 petale.

Îi corespunde ziua de joi. 

Din punct de vedere astrologic este asociată cu planeta Jupiter și cu zodia Săgetătorului, considerată zodia înțelepciunii și a învățăturii.

A șaptea chakră – SAHASRARA – sau chakra coroanei reprezintă conexiunea noastră cu Supremul, cu Divinitatea, cu natura noastră Divină și cu capacitatea noastră de a-i permite Divinității să ne călăuzească.

Este cunoscută și sub denumirea de centru energetic al rugăciunii.

 • Localizare: vârful capului.
 • Legături energetice cu corpul fizic: această chakră este punctul de intrare pentru energia vitală umană care curge din Universul infinit, de la Dumnezeu, prin corpul nostru energetic. Astfel ne sunt hrănite corpul, mintea și spiritul. Energia este distribuită celorlalte șase chakre și influențează sistemul nervos central, sistemul muscular și tegumentul.
 • Legături energetice cu corpul emoțional: energia acestei chakre generează gânduri inspirate și profetice, înalțare spirituală și stări mistice de conectare.
 • Ca și percepție, ea conține cea mai pură formă de energie, așa-numita prana. Reprezintă centrul energetic al înțelegerii spirituale și al unei intuiții dincolo de percepția umană obișnuită.
 • Fricile de bază: frici legate de probleme spirituale, de pierderea conexiunii cu Divinul.
 • Puteri specifice: credința în Dumnezeu, în Creatorul A Tot Ceea ce Este, credința în ghidarea interioară, înțelegerea vindecării dincolo de limitele umanului.
 • Adevărul spiritual al acestei chakre este: Trăiește în momentul prezent. Prin energia acestei chakre noi căutam o conexiune intimă cu Divinul, cu Sursa. În timp ce religia este o experiență de grup și are ca scop protecția grupului, spiritualitatea este o experiență individuală, orientată către eliberarea tuturor fricilor din lumea fizică și realizarea unei conexiuni cu Divinitatea.

Și asta pentru că “Dumnezeu este iubire și cel care iubește este în Dumnezeu și Dumnezeu este în el”- Meister Eckhart.

Culoarea acestei chakre este violet, iar simbolul este floarea de lotus cu 1000 de petale.

Ziua săptămânii este miercuri. 

Astrologic este asociată cu planeta Mercur și îi corespunde zodia Fecioarei.

 

Mulțumesc cu recunoștință,

Lavinia U. 

P.S. Dacă apreciezi că acest articol poate fi folositor prietenilor tăi sau altor persoane, distribuie-l și lor. Și pentru că acum cunoști noțiuni de bază legate de importanța fiecărui centru energetic, în articolul următor am să-ți prezint o metodă foarte simplă pentru deschiderea și activarea chakrelor prin rugăciune.

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

11 răspunsuri

  1. Draga Marioara foloseste rugaciunea catre Arhangheli si usor, usor asa cum este cel mai bine pentru tine te vei echilibra. Ne dezechilibram din punct de vedere energetic insa este bine sa lucram cu noi si sa constientizam aceste dezechilibre. Multumesc.

 1. LAVINIA, iti MULTUMESC pentru acest articol deosebit de interesant! Zodiile care nu au corespondent in chakre principale, probabil ca au asa ceva in chakre secundare? Daca DA, atunci care sint acelea?

  1. Multumesc! Cu fiecare articol imi confirmi sau imi lamuresti anumite aspecte ale vietii spirituale. Multumesc pentru ca existi!

   1. Cu drag Angela. Este minunat si retine ca tot ce vine spre tine, informatii, oameni te ajuta sa evoluezi. Nimic nu este intamplator. In fiecare om si in fiecare informatie cu care rezonezi exista un raspuns pentru tine. Multumesc!

   2. saredo mesha waxbakuma hayside sexo anagaa kamida dadkaa aan walilgod xabad arag kalin waxan u maaalnyyaa in lagugu an qariyay markaa qof walba waxaad isledahay wuu arkay.U codee: 0  1

  2. Multumesc Laur. Da, acestea sunt chakrele cele mai importante, insa noi avem in corpul energetic multi centrii de eneregie. Am sa iti raspund intr-un articol si despre alti centri de energie si legatura lor cu celelalte zodii. Cu drag.

   1. This actually suits the SJP and CalServe quite well. They can keep the issue on the agenda, and this way they do&9n3#;t have to deal with any of the actual issues facing students.

  1. Cu drag Maria. Ma bucur ca ti-ai reamintit. Noi de fapt, ne reamintim despre noi cand ne intoarcem la esenta Divina din noi, cand accesam subconstientul. Multumesc!

 2. Draga Lavinia, multumesc pentru munca enorma pe care o depui pentru a ne lumina, pentru a ne purifica de cicatricile emotionale, pentru a deveni mai buni si mai constienti de rolul nostru pe lume. Am citit si recitit articolele Dvs. Imi plac ca-mi raspund la multe intrebari pe care le am si la care caut sau am cautat raspuns. Sa traiesti, suflet minunat si sa ne bucuri mereu cu lumina iubirii tale. Te imbratisez ca pe o fiinta scumpa si draga! La Multi Ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.