Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Despre dialogul interior…

Dialogul interior… convingeri, gânduri, sentimente, emoții. 

Fie că vrem să acceptăm sau nu, viața noastră este o proiecție a dialogului nostru interior.

Dialogul interior este acea conversație pe care o avem în mod constant și repetat cu noi înșine. 

Conștientizarea dialogului interior și acceptarea lui așa cum este în momentul prezent sunt soluții cheie pentru rezolvarea situațiilor de viața cu care te confrunți.

Numai în acest mod poți deschide ușa spre împlinire, fericire, sănătate, prosperitate și liniște. În acest moment poți spune: Da, știu ce am de făcut.

Sentimentele și gândurile noastre sunt cele care creează circumstanțele din viața noastră. Karol K. Truman 

Dacă dialogul tău interior este constructiv și pozitiv, generator de energie, te felicit. Ești în fluxul energiei creatoare care se manifestă liber în viața ta. 

Însă, dacă te confrunți cu blocaje, ești confuz, ți-e teamă, simți o stare de disconfort generală, pentru că nu experimentezi exact ceea ce îți dorești, atunci cu siguranță dialogul tău interior este defectuos, negativ și nu te ajută.

Soluția este una singură: schimbă-ți dialogul interior!

Ca să schimbi dialogul interior, mai întâi e nevoie să înțelegi ce anume îl generează și cum funcționează acest mecanism. La baza dialogului interior stau convingerile, gândurile și sentimentele tale. El este controlat de emoții.

Convingerile se fixeaza în psihicul nostru în urma experiențelor trăite sau nu de noi, ca niște concluzii. Reprezintă ceea ce credem cu sau fără dovezi.

Gândurile reprezintă ceea ce emite mintea. Ele sunt produsul gândirii libere generate de un raționament interior care are la bază convingerile noastre.

Sentimentele sunt capacitatea de a percepe gândurile la nivelul reacțiilor corporale, la nivelul instinctelor și ele se manifestă la interior.

Emoțiile reprezintă expresia exterioară făță de un sentiment interior. Ele apar ca un rezultat concret al unui sentiment puternic generat de un gând la fel de puternic și care are în spate o convingere adânc înrădăcinată în psihicul nostru.

Ținând cont de faptul că totul în Universul în care trăim este energie aflată în vibrație, și știind sigur că energia nu poate fi distrusă, ci doar modificată, gândurile și sentimentele noastre sunt și ele forme de energie.

Energia gândurilor și sentimentelor tale poate fi  transformată însă niciodată distrusă. Această transformare poate avea loc numai în mod conștient.

 

Ce se întamplă de fapt?

La nivel subconștient tu îți creezi propria realitate prin sentimentele și gândurile tale indiferent de unde provin.

Când un sentiment puternic se conecteaza la un gând (bazat și el, de altfel, pe o convingere foarte puternică), se naște o emoție. 

Emoția este și ea o formă de energie și vibrează.

Această energie va atrage către tine situațiile și persoanele ale căror vibrații sunt pe aceeași frecvență cu gândul tău inițial care a generat acest proces și astfel tu îți creezi realitatea în care trăiești.

Rezultatele sunt efecte, cauza lor a fost acel gând inițial al tău născut dintr-o convingere mai mult sau mai puțin argumentată.

Însă pentru a reuși să trăiești viața pe care și-o dorești, gândurile și sentimentele tale trebuie să fie la unison. Altfel, întotdeauna, sentimentele sunt cele care prevalează gândirii.

Și, când începi să-ți schimbi dialogul interior, sentimentele se armonizează cu gândurile și nu invers. Pentru că atunci când simți și gândești la fel, în interiorul tău nu mai este niciun conflict, nehotărârea dispare și ești focalizat pe ce ai de făcut.

Cum devii conștient de dialogul tău interior, atunci când viața ta nu este așa cum îți dorești să fie:

 • Descoperă gândurile care îți trec în mod repetat prin minte;
 • Analizează și întreabă-te de unde vin, când au început să apară;
 • Ce convingere le generează;
 • Ce mesaj îți transmit;
 • Conștientizează ce simți când aceste gânduri îți trec prin minte;
 • Cât de des se repetă;
 • Fii atent la ce cuvinte folosești când materializezi aceste gânduri și sentimentele generate de ele;
 • Analizează ce reacții corporale îți produc;
 • Asumă-ți responsabilitatea pentru ele și acceptă-le în momentul prezent;

Atenție: GÂNDURILE NEGATIVE DAU NAȘTERE LA ILUZII… ȘI ANUME CĂ AM GREȘIT CEVA, CĂ CEVA NU FACEM BINE…

Ca să reusești să-ți schimbi dialogul interior negativ ai de urmat trei pași vis-a-vis de gândurile și sentimentele tale:

 • Conștientizare
 • Monitorizare
 • Înlocuire convingeri de bază

Alege să înlocuiești gândurile și sentimentele negative cu unele pozitive, pentru că nu ai cum să trăiești ce-ți dorești dacă gândești într-un fel și simți în alt fel, dacă gândești greșit.

Și cel mai adesea modul de gândire greșit are la bază o convingere greșită, pe care ți-ai format-o în urma experiențelor de viață, preluată din experiențele altora sau din conștiința colectivă.

Dacă nu reusești singur să identifici ce te blochează sau nu poți să-ți schimbi o convingere, îndrăznește și fă-ți o programare și împreună vom găsi cea mai bună metodă pentru binele tău cel mai înalt, fie că vorbesc aici de metoda afirmațiilor sau schimbarea convingerilor în starea Theta.

Și, în final am să-ți prezint un exercițiu foarte ușor și plăcut prin care să-ți antrenezi mintea să vadă partea frumoasă a lucrurilor din jur, să te ajute să ai mai multă claritate și focusare.

Ce ai de făcut:

 • Cumpară un caiet sau o agendă și un pix; ai grijă să-ți placă când le folosești.
 • În fiecare zi acordă-ți timp 10-20 minute pentru a scrie în el.
 • Notează-ți dată și ora; scrie acolo ce ți-a plăcut sau ai admirat în aceea zi: o persoană, un film, o carte, un oraș (dacă călătorești), un hotel… orice. Ar fi bine să începi cu persoanele pe care le admiri.
 • Scrie ce-ti vine in minte, aspecte pozitive, plecand de la trei intrebari: Ce admir la tine?/ Care sunt aspectele tale pozitive?/ De ce te admir?

Acest exercițiu te va face să cauți și să găsești din ce în ce mai multe aspecte pozitive în jurul tău, în viața ta, iar acest lucru te ajută să-ți crești vibrația și să atingi acea stare de bine.

Un alt beneficiu este acela că, în timp, te va sustrage remarcilor negative din jur fără să-ți dai seama, având ca rezultat un nivel de energie ridicat.

Într-un nivel de energie mai ridicat vei putea să conștientizezi mai ușor și să rezolvi aspectele mai puțin plăcute din viața ta.

Și, ținând cont de ce a spus marele fizician Albert Einstein, cum că „o problemă nu poate fi rezolvată în același nivel de energie în care a fost creată”, alege să-ți crești vibrația.

Începe chiar de azi! În joacă și cu încredere! Succes!

Mulțumesc cu recunoștință infinită, Lavinia U.

P.S. Dacă vrei un sfat sau ai nevoie de ajutor îndrăznește să-mi scrii la adresa de e-mail: contact@calatoriasufletuluimeu.ro sau dând reply acestui articol.  Distribuie te rog acest articol și prietenilor tăi sau celor cărora crezi tu că le e folositor. E minunat să ajuți și te invit ca împreună să facem mai bună lumea în care trăim! 

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.