fbpx

Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Convingerile tale îți creează viața…

Convingerile tale sunt arhitecții vieții pe care o trăiești, fie că accepți acest lucru sau nu.

Cu toții visăm, ne facem planuri, alcătuim scenarii, scriem liste lungi cu dorințe, ne impunem să gândim pozitiv, ne dorim să reușim… Și, totuși, destul de mulți dintre noi realizăm, mai devreme (cu atât mai bine) sau mai târziu, că nu ajungem acolo unde ne dorim să fim.

Ne întrebăm mirați: de ce?

Fundația vieții noastre are la bază convingerile noastre.

Convingerile sunt forța călăuzitoare care ne îndrumă spre placere sau spre suferință. 

Ele sunt tipare de gândire foarte puternice despre viață, despre oameni, despre bani, despre fericire, despre iubire, despre sănătate, despre experiențele pe care le trăim. În limbaj, folosim cel mai adesea: este/sunt, exprimând niște generalizări.

Convingerile noastre sunt cele care ne ridică pe culmile succesului personal sau ne afundă în neputință și negare.

Cum apar convingerile?

În primii ani de viață noi preluam convingerile oamenilor importanți din viața noastră. Între vârstele de 2 și 7 ani se fixează cele mai profunde tipare de gândire preluate din mediul în care trăim: ce ne spun părinții, profesorii, oamenii de care, în mod normal, depindem în această perioadă din viața noastră. Aceste convingeri nu au la bază experiențele noastre. Noi doar preluăm convingerile altora, rezultate din experiențele lor, raportate la sitemul de valori personal.

În cele mai multe cazuri, sunt convingeri de genul:

  • Oamenii sunt răi
  • Nu poți să ai încredere în nimeni
  • Nu am bani
  • Trebuie să te angajezi ca să câștigi bani
  • Trebuie să ai copii
  • Tu nu poți / noi nu putem
  • Este greu să reușești
  • Viața este nedreaptă
  • Așa mi-a fost soarta
  • N-am noroc
  • Cei norocoși reusesc
  • Trebuie să-mi duc crucea

Am enumerat câteva, lista poate fi mult mai mare… și le-am enumerat pe cele negative.

Sigur, sunt mulți cei care au convingeri sănătoase, deprinse încă din copilarie și dezvoltate pe percursul vieții. Îi felicit, însă nu despre ei este vorba.

Mai departe, în viață, noi ne formăm convingeri în legatură cu experiențele noastre, cu ce trăim, din ce citim, din ce auzim și vedem la cei din jur etc. Și, dacă una sau mai multe convingeri noi formate rezonează cu o convingere din copilarie, blocajul este starea noastră dominantă.

Putem să ne dorim orice cu mintea rațională, putem să rostim afirmații pozitive ore în sir… degeaba, programul din subconștient nu va permite relizarea dorințelor.

Acolo, în subconștient, se află sediul convingerilor tale.

Un exemplu de acest gen este cel legat de bani, mai exact de lipsa banilor. Dacă în copilarie ai auzit destul de des cum că “noi suntem săraci” sau “noi nu avem bani”, poți să-ți dorești bani și prosperitate ani în sir, nu-i vei obține… pentru că programul pe care tu funcționezi este simplu: “noi nu avem bani”/ “suntem săraci”. Și pot continua…

Însă ce vreau să-ți spun este faptul că modalitatea cea mai bună de a-ți schimba viața, de a ieși dintr-un blocaj, de a materializa tot ce-ți dorești este aceea de a conștientiza ce convingeri ai în legatură cu viața ta, cu dorințele tale, cu situația în care te afli.

Controlul conștient și asumat asupra convingerilor este cheia spre fericire, spre împlinire, spre realizare.

Și asta pentru că, aceste convingeri nasc un sentiment de certitudine. Și așa cum am poveștit în articolul “Despre dialogul interior…”, sentimentele domină gândirea.

Lipsa de certitudine, adică de convingeri pozitive, dătătoare de putere, ne face să fim incapabili să ne folosim capacitățile pe care le avem, ne face să nu vedem posibilitățile care ne sunt la îndemână.

Ca să conștientizezi ce convingeri de bază ai, ascultă ce cuvinte sau propoziții folosești cel mai des.

Apoi notează pe o foaie de hârtie ce-ți dorești și la fiecare dorință notează ce gândești în legătură cu ea… primele cuvinte care-ți vin în minte (e posibil să te surprinzi că verbalizezi ce-ți spune mama sau o prietenă, etc).

De exemplu: dacă vrei o casă și te gândești că nu ai bani, că este greu să o cumperi și mai asociezi și un sentiment care îți creează o stare de disconfort, renunță, consumi energie degeaba.

Ce-i de facut în acest caz? Să-ți schimbi convingerea! Este singura soluție!

Ca terapeut practician ThetaHealing, pot să-ți spun că în starea Theta convingerile se schimbă foarte ușor și pentru totdeauna, fără a mai exista riscul să le refaci. Însă, dacă nu ai cum să ajungi la un terapeut și nici nu poți să accesezi  starea Theta am să-ți sugerez o metodă simpla și la îndemana oricui:

  • conștientizează convingerea de bază
  • gândește-te de unde o ai: părinți, prieteni, experiențe personale repetate
  • conștientizează câtă suferință ți-a produs, amintește-ți căt ai suferit și imaginează-ți cât vei suferi dacă nu o schimbi
  • asociază ideea de plăcere  convingerii nou create, gândește-te (poți chiar să scrii) la toate lucrurile frumoase care vor veni în viața ta dacă schimbi această convingere
  • simte acestă bucurie din inimă
  • iartă-te pe tine că ai menținut această convingere destul de mult timp
  • caută în jurul tău, oriunde, exemple care să-ți contrazică vechia convingere, cu alte cuvinte, creează-ți îndoieli în legătură cu ea prin alte experiențe ale tale sau ale altora
  • când ți-ai format noua convingere, nu o mai pune la îndoială nicio clipă, sub nicio formă
  • și, nu în ultimul rând, fii blând cu tine, schimbarea are nevoie de timp și nu crede că ai cum să transformi într-o zi ce-ai construit în ani … nu, așa ceva nu se poate…

Cu răbdare și credință din inimă ai să reusești! Succes! Și nu uita: 

“Dacă puneți ceva sub semnul întrebării suficient de mult vreme, în cele din urmă începeți să vă îndoiți.” Tony Robbins

 

Mulțumesc cu recunoștință infinită, Lavinia U.

P.S. Ce convingeri ai descoperit la tine? Cum le-ai schimbat? Aștept să-mi scrii la adresa de e-mail contact@calatoriasufletuluimeu.ro  sau dând reply acestui articol. Distribuie te rog acest articol și prietenilor tăi sau celor cărora crezi tu că le e folositor.

 

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

“Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.