Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Profeții care se îndeplinesc

Cuvintele pe care le folosim devin profeții care se îndeplinesc singure.

„Adevăratul cuvânt este un agent puternic. De câte ori întâlnim unul dintre aceste cuvinte profund adevărate… îi resimțim efectul atât fizic cât și spiritual, cu o intensitate electrizantă.”  – Mark Twain

Dacă ti-am propus în articolul Despre dialogul interior să vezi cum funcționează gândurile și sentimentele tale, dacă ai văzut în articolul Convingerile tale îți creează viața, ce anume stă în calea fericirii tale, astăzi vreau să reflectezi puțin și la cuvintele pe care le rostești.

Cuvintele au vibrație energetică pentru că ele nu sunt altceva decât gânduri exprimate verbal sau altfel spus gânduri verbalizate, generate de sentimentele tale și au la bază convingerile tale cele mai profunde. 

De aceea, mare atenție la ceea ce spui, deoarece: orice cuvânt are frecvența de vibrație și deci putere. 

Cel care cunoaște puterea cuvântului rostit devine foarte atent la conversația sa, pentru că el știe că acele cuvinte “nu se intorc fără rod”.

Și nu uita: prin cuvântul rostit fiecare persoană își creează propriile reguli sau mai bine spus convingeri!

Să nu-mi spui că nu cunoști persoane care își spun:

  • Eu niciodată nu găsesc loc de parcare
  • Întotdeauna autobuzul pleacă când eu am ajuns în stație
  • Nu ajung la timp
  • Eu nu sunt ordonat
  • Pe mine nimeni nu mă place la birou
  • Mie îmi dă șeful cel mai mult de muncă
  • Nu am bani suficienși niciodată

Cam ce crezi că se poate experimenta folosind astfel de cuvinte? Ceva util… nu, în niciun caz. De fiecare dată și din ce în ce mai convingător ceea ce se verbalizează.

Și, în sens contrar, sunt sigură că știi și persoane care întotdeauna se exprimă în genul:

  • Sunt mereu omul potrivit la locul potrivit
  • Eu găsesc loc de parcare de fiecare dată, chiar dacă parcarea este plină
  • Pe mine mă iubesc și mă plac toți colegii la serviciu
  • Am bani pentru tot ce îmi doresc
  • Sunt ordonat și organizat  … și pot continua.

Oare nu sunt ei cei despre care ne întrebăm: cum face acest om de obține tot ce își dorește ? Sigur, ei sunt. Și îi admir din suflet, ca și tine de altfel.

Un alt exemplu este cel legat de verbalizarea bolilor. Foarte multe persoane folosesc inconștient, spun eu, expresii de genul: boala mea, cancerul meu, diabetul meu, alergia mea, etc. Crezi că este corect? Nu, bineânțeles că nu, pentru că astfel exprimată în cuvinte o suferință, ei se identifică cu boala.

Acest mod de identificare cu boala nu face altceva decât să o păstreze în corp. De ce nu, dacă este a lui!?!

Despre boala de care suferi, întotdeauna se vorbește la persoana a treia, fără să te identifici cu ea, fără să îți asumi manifestarea bolii respective. În acest mod o inviți să plece și nu să se atașeze de tine.

Nu de puține ori ai auzit exprimări de genul:

  • Îmi place de mor … care, tradus însemană că până la urmă ce îți place te va omorâ…
  • Mă distruge acest copil… acest copil te va distruge în final
  • Omul ăsta mă obosește teribil…să fii sigur că vei fii obosit lângă acel om
  • Acest lucru mă omoară…
  • Aproape că m-a ucis…
  • Mă înfurie această situație…
  • Îmi doresc cu disperarea acest lucru…
  • Mor dacă nu fac asta…
  • Ce prost sunt…(în glumă, de cele mai multe ori)
  • Sunt nebun dupa locul acela…

Și lista e lungă, din păcate. Și este „fascinant”, cum uneori, unor lucruri frumoase și plăcute putem asocia cuvinte de vibratie joasă și cu un înteles opus… în glumă.

Este foarte important de știut că toate forțele invizibile lucrează în permanență pentru tine, și tu ești cel care își “trage sforile”, indiferent dacă știi sau nu.

Stăpânind puterea de vibrație a cuvântului, tu începi să atragi orice vibrează. Așa se explică de ce cel care vorbește în continuu despre pierdere atrage pierderea, cel care vorbește despre boli, atrage boli, cel care vorbește despre lipsa atrage lipsa… 

Însă, cel care vorbește de frumusețe, prosperitate, sănătate, despre lucrurile care-i plac, în mod sigur pe acestea le atrage.

Când o prietenă îmi dă telefon și-mi spune: “hai să ne întâlnim să mai bârfim și noi puțin”, îi spun blând:”prefer să ne întâlnim și să discutăm despre ce ne place.” 

“Să bârfesc” pentru mine înseamnă să atrag și mai multă bârfă în jurul meu.

În același mod îți sugerez și ție să alegi să te exprimi altfel, ca de exemplu:

  • Îmi doresc foarte mult
  • Îmi place foarte mult
  • Ador să fac acest lucru
  • Mă împlinește acest copil
  • Vreau să fac asta
  • Interesant, învăț mereu câte ceva

Și mare atenție ce adaugi după “ eu sunt…” este o expresie foarte puternică. Nici măcar în glumă să nu spui ceva rău despre tine. Și, ca alternative la expresia: “ce prost sunt” folosește “de obicei sunt mai deștept”.

Evită să folosești “ nu înteleg” și “nu știu”. Prima te aduce într-o stare de confuzie care se va extinde și amandouă creează blocaje. Folosind des “nu știu” vei ajunge chiar să nu mai știi nimic…

Ce alte expresii și cuvinte ar fi bine să înlocuiești în vocabularul tău?

Să folosești în loc de DAR, ȘI… pentru că tot ce este afirmat în fața lui DAR, este anulat, negat, nu este adevărat.

ÎNCERC, acest cuvânt format din prepoziția ÎN și cuvântul CERC, are o semnificație clară: tu ești tot timpul în cerc… adică nicidată nu găsești ieșirea. Acest cuvânt ar fi bine să dispară din vocabularul tău și să-i ia locul un verb care să transmită acțiune : fac, ajung, merg,etc.

TREBUIE e bine să fie înlocuit cu ALEG, ESTE IMPORTANT. De ce trebuie? Mă obligă cineva? Trebuie este perceput ca o constrângere și nu știu pe cineva care să reacționeze frumos, relaxat și productiv, fizic și mental când TREBUIE. Cât despre ALEG… deja parcă simt altă vibrație…

SPER, are cam aceeași semnificație cu ÎNCERC. Folosind destul de des acest cuvânt te obișnuiești să plasezi responsabiliatatea altcuiva și nu ție. Folosește SUNT CONVINS CĂ și vei vedea diferența.

Conștientizare: Cuvintele pe care le atașăm experienței noastre devin experiența în sine.” Tony Robbins

Alege să folosești cuvintele în trei scopuri: vindecare, binecuvântare și prosperitate pentru că:

“Ceea ce omul spune despre alții, se va spune despre el și ceea ce îi dorește  altuia, el își dorește lui însuși.” – Florence Scovel

Mulțumesc cu recunoștință infinită, Lavinia U.

P.S. Îmi doresc ca acest articol să te ajute să conștintizezi ce cuvinte folosești. Îmi doresc să alegi, zi de zi cuvinte de vibrație înaltă. Însă alegerea îți aparține întotdeauna! Și, dacă ți-a plăcut articolul distribuie-l și prietenilor tăi. Poți să-mi scrii dând reply acestui articol.

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

12 răspunsuri

  1. Pingback: Stim sa folosim banii cu discernamant? Afla cum poti atrage energia banilor in viata ta.
  2. Buna ziua,
    Minunat articolul, la obiect, usor de pus in practica.Fac lucrul acesta de ceva vreme si chiar simt ca pentru mine functioneaza..
    Multumesc pentru invataturi.

  3. Sunt o persoana pozitiva, in general, dar acest articol mi.a atras atentia !foarte interesant, pozitiv!
    Asa aleg sa gandim zilnic!!!
    Felicitari !

  4. Recunosc, ca la asa ceva nu m-am gandit niciodata. Este un articol minunat, iar invaturile acestea merita puse in practica. Eu asa voi face.
    Multumesc pentru invataturi.

  5. In principiu, acest articol seamana izbitor cu The Walk, disciplina predata la Scoala de Iluminare a lui Ramtha. Fa-ti Lista, si spunei-o Dumnezeului din tine. El o va executa fara cracnire. Va colapsa campul cuantic ca sa iti aduca ceea ce ai cerut. Atitudinea e determinanta! Degeaba ceri ca un milog, nu ti se va da! Cere ca un Dumnezeu: EU vreau ASTA !!! E decizia ta si Dumnezeul din fiecare o va pune in realitatea ta.
    Cat despre greselle gramaticale, multe, incearca sa vezi cand se foloseste î sau â, ai carente. Deasemenea, „de asemenea” se scrie legat. „Bineanteles” ca se scrie Bineînțeles … Toate bune ! So be it!

    1. Ioana, mi-a plăcut ceea ce ai scris, foarte mult; iar Lavinia a dat cel mai bun „sfat”. Nu am înțeles însă, dacă ti-ai dat seama, Ioana, ca acel „bineanteles” nu face parte din articolul Laviniei, ci este un „comment” al altei cititoare.

      1. Multumesc cu recunoștință pentru aceste cuvinte.
        Au iesit in calea mea atunci când aveam mai mare nevoie de iluminare, sfat spune-i cum vrei.
        Multumesc.

  6. In general sunt o pers foarte pozitiva insa acest articol mi-a deschis ochii in legatura care se intampla fara sa ne dam seama , multumesc pentru articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.