Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Exercițiu de creație

Exercițiul de creație te va ajuta să te focalizezi asupra aspectelor din viața ta unde vrei să faci schimbări.

Dacă nu ai citit până acum articolul Momentul de Conștientizare, te rog să-l citești înainte de a face acest exercițiu de creație. Este foarte important să identifici mai întâi zonele din viața ta unde nivelul de mulțumire este scăzut sau inexistent.

Îți reamintesc un lucru simplu de conștientizat: ca să poți face o schimbare sau să abordezi un nivel superior în toate aspectele vieții și ființei tale, mai întâi este necesar să știi unde te afli acum. Și se mai întâmplă ceva când faci asta: energia se focalizează în jurul acestor aspecte ale vieții tale ți te ajuta să le schimbi asa cum vrei.

Acest exercițiu de creație banal m-a ajutat să-mi schimb viata acum patru ani, într-un moment în care nu știam ce vreau să fac și care-i drumul meu. Acum, “din întâmplare” mi-am găsit notițele de atunci și am considerat că merită să le împărtășesc cu toți cei care sunt deschiși către schimbare.

Lavinia Ulmeanu

Așadar, la treabă!

 

Pentru exercițiul de creație îți sunt necesare coli de hârtie, un stilou și o mapa. Pe fiecare coala de hârtie vei scrie ca și titlu, zonele din viata ta cu care vrei sa lucrezi. Acestea pot fi:

 • Dezvoltarea mea
 • Corpul meu
 • Cariera mea
 • Relațiile mele
 • Situația mea financiară
 • Casa mea

Desigur sunt exemple generale, însă tu poți lucra cu ce aspecte din viața ta vrei: relația cu copilul meu, prietenii mei, afacerile mele, studiile mele, etc. Eu am să-ți dau exemple pentru trei dintre ele, lăsându-te pe tine sa te joci în continuare și să începi să creezi o altă realitate pentru tine.

Pagina 1: Corpul meu 

Exercițiul de creație

Ce îmi doresc eu în legătură cu corpul meu?

Răspunsuri: câte îți vin în minte! Și, în timp ce te concentrezi și citești de câteva ori titlul și întrebarea, lasă gândurile să curgă. Nu te forța și nu gândi prea mult. Pur și simplu scrie ce-ți vine în minte: 3-4 idei care-ți vin ușurință în legătură cu ce-ai vrea tu cu privire la corpul tău.

Exemplu:

 • Intenționez să ajung la greutatea ideala pentru mine.
 • Intenționez să-mi schimb culoarea părului/ tunsoarea
 • Intenționez să-mi schimb garderoba.
 • Intenționez să merg săptămânal la bazin/ sala de fitness.
 • Intenționez să mă simt puternic/ ă și în formă, etc.

 

Care sunt motivele pentru care intentionez aceste lucruri în legătură cu corpul meu?

Răspunsuri: câte îți vin în minte! Rescrie fiecare dorință și sub ea, motivele pentru care îți dorești acest lucru în legătură cu corpul tău.

Exemplu: 

1. Intenționez să ajung la greutatea ideala pentru mine:

 • Pentru că mă simt minunat și am încredere deplină în mine când am aceasta greutate
 • Pentru că sunt relaxată când merg să-mi cumpăr haine
 • Pentru că sunt plina de energie
 • Pentru că astfel îmi rezolv problemele de sănătate

 

2. Intenționez să-mi schimb culoarea părului/ tunsoarea:

 • Pentru că această culoare îmi scoate în evidență trăsăturile
 • Pentru că această culoare mă întinerește cu 10 ani
 • Pentru că această culoare este ușor de întreținut

 

3.Intenționez să-mi schimb garderoba:

 • Pentru că îmi place să arăt bine
 • Pentru că este important pentru mine să arăt bine
 • Pentru că îmi oferă o perspectivă diferită a realității

 

4.Intenționez să merg săptămânal la bazin/sală de fitness:

 • Pentru că este important pentru sănătatea mea să fac mișcare
 • Pentru că iubesc apa
 • Pentru că mă relaxează

 

5.Intenționez să mă simt puternic/ă și în formă:

 • Pentru că îmi place să am energie să fac tot ce-mi propun
 • Pentru că îmi iubesc viața
 • Pentru că aleg să mă bucur de tot ce-mi oferă viața

Și aici se încheie  Pagina 1: Corpul meu! Continui exercițiul de creație cu:  

Pagina 2: Dezvoltarea mea   

 

Ce îmi doresc eu în legătură cu dezvoltarea/evoluția mea personală?

Răspunsuri:câte îți vin în minte! Notează câteva idei, ce-ți vine în minte fără să te gândești prea mult.

Care sunt motivele pentru care intenționez aceste lucruri în legătură cu dezvoltarea/evoluția mea personală?

Răspunsuri:câte îți vin în minte! Poți folosi exemplul de la pagina 1. 

Pagina 3: Cariera mea/ jobul meu/ afacerea mea 

Ce îmi doresc eu în legătură cu cariera mea/ jobul meu/ afacerea mea?

Răspunsuri: câte îți vin în minte!

Exemplu:

 • Intențonez să câștig din ce în ce mai mulți bani
 • Intenționez să fac ce-mi place
 • Intenționez să-mi placă colectivul în care muncesc
 • Intenționez să-mi deschid propria afacere.etc

Care sunt motivele pentru care intenționez aceste lucruri în legătură cu cariera mea/ jobul meu/ afacerea mea?

Răspunsuri: câte îți vin în minte!

Pentru exercițiul de creație, recomandarea mea este să citești fiecare pagină după ce ai scris-o și să pui aceasta întrebare: Ce altceva îmi mai doresc și nu recunosc?

Acest exercițiu de creație se face în fiecare săptămână timp de o luna de zile, după care, îl vei face o singură dată pe lună.

Adună toate foile în mapa de care ți-am spus la început. Va veni și vremea când le vei citi!

Din experiența proprie, după două luni făceam și aveam tot ce scrisesem ca intenție pe foile mele. Menționez că la acea vreme nu făcusem niciun curs de terapie și nu cunoșteam tehnici de manifestare. Așa am ajuns la ele… jucându-mă cu dorințele mele și făcând  acest exercițiu de creație săptămânal. 

Ce se întâmplă de fapt când faci exercițiul de creație?

Când stabilești ferm ce-ți dorești activezi mai multă energie în jurul lor. Când  găsești motivele pentru care îți dorești acele lucruri elimini din rezistențele care gravitează în jurul tău în legătură cu aceste dorințe. Și se mai întâmplă un lucru magic: capeți claritate în legătură cu dorințele tale, conștientizezi dacă te ajută sau nu și le dai și mai multă putere celor care devin clare pentru tine.

Vreau să-ți reamintesc că: motivele pentru care îți dorești ceva conturează esența a ceea ce îți dorești!

Atenție însă: cauți motivele pentru care intenționezi sau alegi să faci ceva… însă fără să te gândești când veicum vei… cine te va ajuta să Dacă lași mintea logică să facă asta, vei crește rezistența, mai ales dacă cunoști răspunsul la aceste întrebări.

Și, te rog, nu face liste lungi, scrie doar ce-ți vine în minte cu ușurință. Vei avea timp să scrii și alte idei în săptămânile următoare. Ce-ți vine în minte cu ușurință sunt exact lucrurile care vor creea cel mai mult pentru tine în acest moment.

Exercițiul este relaxant și energizant. Este un mod simplu de activare a lucrurilor care contează pentru tine în MOMENTUL PREZENT și ai să vezi această activare prin realitatea ta: circumstanțe, oameni, evenimente, lucruri în legătură cu intențiile tale.

Fii creatorul vieții tale cu ușurință! Spor la joacă îți doresc!

Cu drag, Lavinia U 

P.S. Cum ți se pare? Ai chef de joacă? Aștept răspunsurile tale pe site la rubrica de comentarii sau pe e-mail cu replay la acest articol. Crezi că mai are și altcineva chef de joacă? Distribuie-l te rog, cu ușurință și bucurie! Recunoaște darul care ești pentru oameni și lume! Mulțumesc!

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

6 răspunsuri

 1. Buna ziua,Lavinia ,te rog sa-mi spui daca in ficare saptamina din luna in care fac exercitiul,recitesc pagina anterioara,si repet tot ce am scris,sau din acelasi domeniu folosesc alte intrebari?Multumesc cu recunostinta ptr articol (toate sunt interesante)si ptr raspuns!

  1. Faci acest exercitiu fara sa recitesti ce-ai scris saptamana anterioara. In fiecare saptamana exercitiul aduce la suprafata alte aspecte legate de acelasi subiect. Suntem creativi si scopul este sa distrugem si sa de-creem limitarile,ca sa stim sa alegem ce dorinte creaza cu adevarat pentru noi.
   Multumesc si eu si iti doresc spor!

 2. BUNA SEARA ,LAVINIA ! CRED CA DUPA CUM SCRIU ITI DAI SEAMA CA SUFLETUL MEU E PLIN DE LACRIMI ! TE ROG IARTA-MA , DAR AM TOT AMANAT SA-TI SCRIU CREZAND CA LUCRURILE VOR MERGE MAI BINE . E VORBA DE NEPOATA MEA BIANCA- GEORGIANA CARE E IN ANGLIA SI CARE ACUM NE SPUNE CA ACOLO SE SUFOCA CA NU -I PLACE CA NU-I PLAC PERSOANELE ,CA NU PREA INTELEGE CUVINTELE CAND VORBESC CEILALTI ( STITI CA ARE PROBL .CU URECHEA ) .DE 2 ZILE SPUNE CA PLANGE CA NU ARE CHEF DE NIMIC,CA ARE ASA UN BOCAJ SI NU STIM CUM SA O AJUTAM.MAICA-SA CARE INCEARCA SA SE RECUPEREZE CU RUGACIUNEA CARE MI-ATI TRIMIS-O ACUM IAR ESTE DEBUSOLATA. FACULTATEA O INCEPE LUNI DAR EA ACUM FARA ACTIVITATE ,DAR NICI NU FACE ALTCEVA. Iarta-ma ca te-am deranjat, iarta-ma dar am sufletul plin de lacrimi !! Daca nu iti cer prea mult ajuta-ma ! Bianca mai are anul acesta de facultate si apoi ar trebui inca un an masteratul, daca daca nu poate sa stea , asta e ,macar sa fi terminat facultatea . Inca odata iarta-ma dar acum chiar nu stim ce sa facem.De fapt in august maica-sa a fost la un psiholog sa discute ( spunea ca nu stie daca sa mearga la masterat ) si ii daduse sfaturi si niste teme pe care nu le-a urmat . Acum ii spunea ca nu i-a placut psihologul (era o doamna ) . Draga mea sant haotica si in gandire,cu toate ca ma rog in fiecare seara ,o alta lovitura !Nu vreau sa fie tavalug de probleme ! Stiu ca ajuti pe toti cand au nevoie, te rog cand poti ajuta-ma !! Iti doresc din tot sufletul meu cele mai mari binecuvantari pentru tine si intreaga familie !!

  1. Pachita draga, indiferent cat d mult iti doresti tu sa o ajuti daca ea nu primeste nu ai ce sa faci. Nu asa functioneaza lucrurile. Ea merge la terapie daca vrea ea si nu ca mama vrea… ea face alegeri si indiferent cat de „nebune” iti par tie alegerile ei, Ea alege. Si da, e posibil sa vrea altceva decat vor parintii ei pentru ea.
   Subiectul este amplu… sunt multe aspecte de discutat aici, insa un lucrul este clar: fiecare alege ce sa faca.
   Multumesc si primesc cu bucurie binecuvantarile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.