Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Cum să ieși dintr-un blocaj

Cum să ieși dintr-un blocaj?!?

Îmi este greu să cred că există persoane care nu s-au confruntat măcar o dată în viață cu un blocaj.

Când nu obținem ceea ce dorim, când nu ajungem acolo unde am vrea să fim, suntem în imposibilitatea de a trăi sentimentele pozitive ale adevăratului nostru EU. În aceste momente ne aflăm într-un blocaj.

Avem nevoie să recunoaștem acest blocaj și să-l folosim pentru a ne arăta drumul spre ceea ce vrem să obținem.

Faptul că simțim acest blocaj nu îl face să dispară de unul singur, din contră, îl face mai puternic.

Blocajul are ca trasături definitorii negarea, depresia, nelinistea, indiferența, prejudecată, nehotărârea, amânarea, perfecționismul, resentimentele, autocompătimirea, confuzia și vinovăția.

Pentru a iesi dintr-un blocaj, avem nevoie să ne aporpiem de aceste manifestări în moduri diferite.

La acestea se adaugă tot atâtea emoții negative, precum mânia, gelozia, frica, durerea, frustrarea, dezamăgirea, grija, tristetea, panica, rusinea.

Motivul pentru care ajungem într-un blocaj este unul singur: nu am simțit la timp aceste emoții negative de bază.

Ca exemplu: dacă experimentezi dezaprobarea suficient timp, vei ajunge să te simți victimă și neputincios pentru ceea ce-ți dorești.

Greșeala cea mai mare este aceea de a nu face diferența între un blocaj și emoțiile negative, pentru că, deși mulți simț că sunt într-un blocaj și le merge rău, le este teama sau nu văd nicio rezolvare în a-și conștientiza emoțiile negative.

Emoțiile negative sunt cele care ne anunță că ne-am pierdut echilibrul pentru că ne-am îndepărtat de Sinele nostru adevărat.

Însă tot ele sunt cele care ne aduc înapoi pe drumul cel bun. Și dacă emoțiile negative ne arată că ne-am pierdut echilibrul, blocajele ne arată că am cazut.

Cel mai important lucru este să ne dăm seama că am căzut și că trebuie să facem altceva dacă vrem să ne ridicăm. Conștientizarea blocajelor ne ajută să recunoaștem metoda de a ne ridica, ca apoi să ne arate și direcția.

Mai jos, am să-ți prezint principalii pași pentru a înlătura un blocaj.

 1.   Renunță la acuzații

Când îi acuzi pe alții pentru că tu nu ești fericit, anulezi capacitatea ta de a te vindeca de suferință pentru că acuzând, tu de fapt nu îți asumi responsabilitatea pentru viața ta și în acest mod renunți la puterea personală. Îți pierzi astfel încrederea în tine și în lumea din jurul tău.

 1.   Iartă

Iartă-i pe cei din jur și iartă-te și pe tine. La fel ca și renunțarea la acuzații, și iertarea înseamnă renunțarea la tendința la a-i face pe alții răspunzători pentru starea ta actuală.

Repet, atâta timp cât consideri o altă persoană sau împrejurare ca fiind motivul situației tale actuale, tu practic îți blochezi capacitatea ta de a schimba această situație în bine.

Iertarea te ajută să-ți deschizi inima și mintea și să accepți că toți oamenii fac alegeri greșite.

Fiecare persoană își alege modul în care consideră ca își poate învăța lecțiile de viață.

 1.      Practică recunoștința

Fii recunoscător pentru ce ai în momentul prezent, pentru situația în care te afli. Dacă inima ta nu este deschisă pentru ceea ce ai primit deja, ea nu poate fi deschisă nici pentru darurile viitoare.

 1.   Fă pace cu trecutul tău

Când nu ți-ai vindecat rănile din trecut, trăiești cu neliniște în prezent. Și atunci blochezi energia creatoare care în mod natural vrea să se manifeste prin tine.

Neliniștea te face incapabil să te bucuri de viață. Este o piedică în calea evoluției pentru că te ține prizonier în zona ta de confort.

Evoluția înseamnă schimbare, însă, dacă ea îți generează nelinște, însemnă că nu ești pregătit pentru ea.

 1.     Dizolvă indiferența

Indiferența te împiedică să simți dorințele sufletului tău, îți anulează capacitatea de a șți ce este posibil și ce vrei. Însă, nu în ultimul rând, indiferența te face să-ți pierzi motivația și puterea de a schimb cursul evenimentelor pentru a obține ceea ce vrei.

Indiferența este strâns legată de neputință. Devenim indiferenți când ne simțim neputincioși să obținem ceea ce ne dorim și, ca efect pe termen lung, nu mai realizăm că viața ne poate oferi mai mult.

 1.     Renunță la critică

Critica apare atunci când nu mai ai capacitatea de a vedea binele în oameni și în evenimentele din viața ta.

Când persiști în a fi critic, tu de fapt te simți supărat și iritat de situațiile pe care nu ai cum să le controlezi și nici să le schimbi așa cum ai vrea.

În acest mod nu mai vezi partea pozitivă în nimic.

 1.   Acționează și alungă nehotărârea

Nehotărârea se instalează când pierzi abilitatea de a-ți găsi direcția, drumul în viață și de a te angaja deplin într-o activitate.

Pe scurt, pierzi contactul cu ghidul tîu interior și te simți rătăcit. Devii dependent de alții și de situațiile din viața ta pe care oricum nu le poți controla în totalitate.

Ca să alungi nehotararea ai nevoie să crezi mai mult în ideile tale, să dai mai multă atenție vocii din interior, să acționezi și să-ți accepți greșelile.

Atenție: dacă ești perfecționist și-ți este frică să gresești, vei fi tot timpul nehotărât.

Încrederea în sine vine din curajul de a acționa chiar și cu riscul unui esec, pentru că de cele mai mult ori eșecurile conduc către un viitor succes.

 1.     Dezvoltă-ți curajul și amânarea va disparea de la sine

Amâni lucruri pentru că îți spui singur că încă nu esți pregătit. Amânarea vine din lipsa de curaj și de încredere. Însă curajul și încrederea se dezvoltă în timp ce acționezi.

Atunci apare și ajutorul din patea Divinității. Dumnezeu nu o să facă niciodată ceea ce poți face tu, El se ocupă cu ce este peste puterea ta.

Amânare apare și atunci când nu faci ce își dorește sufletul tău. Și ea dispare acolo unde este pasiune.

       9.    Ascultă-ți inima și pune pasiune în tot ce vrei să faci.

Ai încredere deplină că tot ce ai nevoie îți este la îndemână și recunoaște că ai capacitatea de a obține ceea ce-ți dorești. Și asta pentru că obții întotdeauna doar ceea ce gândești.

Reține: chiar dacă situația ta actuală nu se poate schimba peste noapte, poți să-ți îmbunătățești stare sufletească dizolvând sentimentele negative. Apoi, circumstantele exterioare se vor schimba de la sine.

Asa funcționeză acest mecanism. Doar de tine depinde să te eliberezi de emoții negative și să simți emoții pozitive împreună cu o dorință arzătoare și o credință puternică în propria reușită.

Mulțumesc cu recunoștință infinită,

 Lavinia U.

P.S. Reflectează la ce ai citit în acest articol. Dacă te regăsești, acționează cu curaj. Și privește înainte cu încredere. Viața are mereu o surpriză frumoasă pentru tine, important este să crezi din inimă acest lucru. Și dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l, te rog și celor pe care îi cunoști. Îmi poți scrie la adresa de e-mail: contact@calatoriasufletuluimeu.ro sau poți da reply la articol.

 

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

17 răspunsuri

 1. Din facultate [IPB MECANICA FINA] am retinut un lucru important din cadrul procesului de invatare „din clasa”: la finalul „lectiei” este bine sa concluzionam toate punctele din tema propusa in acea zi. Se fixeaza un „schelet” pe care memoria aseaza mai bine notiunile. Aici as aplica in finalul articolului doar insiruirea celor 9 „puncte”. Fara altceva. In cei 7 ani de predat [am fost si profesor…], am vazut rezultate surprinzatoare doar prin aceasta metoda. Noi, studentii, o numeam in gluma: „iar da un bis profu’! ” Si bine ne-a facut. Numai cer senin !

  1. „Chapeau bas, monsieur!”
   Multumesc pentru sfat si va sunt recunoascatoare pentru cuvintele frumoase. Multa Lumina in frumoasa calatorie care se cheama VIATA!Cu drag, Lavinia

   1. Interesant și demn de urmat. Am avut mai mereu astfel de blocaje, dar am reușit să ies la suprafață cu doza de optimism că ,,și mâine e o zi,, Mulțumesc! 😉

 2. Articolul este interesant, dar nu pot sa nu fac trei remarci in calitate de psihoterapeut:
  1. Din experienta personala pot spune ca se face permanent confuzie intre emotii, sentimente si ganduri. Marea majoritate a oamenilor traiesc in aceasta confuzie, nu datorita lipsei de pregatire, sau a unei cunoastei profunde ci datorita modului in care functioneaza mintea si a conexiunilor pe care le face cu planul emotional (pattern-uri);
  2. Nu exista emotii negative sau pozitive, emotiile sunt doar emotii, sensul si conotarea lor este o proiectie personala si subiectiva, ce tine doar de pattern-uri;
  3. Nu exista greseli, exista in schimb alegeri constiente, sau alegeri inconstiente care au la baza tocmai pattern-urile de care vorbeam (observabil, marea majoritate urmeaza doar calea cea mai usoara, calea deja cunoscuta).
  Eu cred ca cel mai important lucru este acela de a fi constient si a trai in constiinta, aceasta insemnand: „sa gandesti din profunzimea nongandirii si sa actionezi prin nonactiune” (cugetare zen)

  1. Cezar, iti multumesc pentru mesajul tau.Asa este, ai mare dreptate.Ma bucur ca ai gasit interesant articolul. Fiecare interpreteaza in mod propriu ce citeste. Lavinia

   1. Bună ziua și mulțumesc pentru interes. Pentru sesiuni private vă rog rog să mă contactați în privat la numărul de telefon afișat pe site (WhatsApp & Telegram) sau folosind formularul de contact. Din 20 ianuarie îmi reiau activitatea. Vă mulțumesc pentru înțelegere și vă aștept cu drag!

  1. Oh good, it;172#8&s not a problem with my browser not refreshing this page properly Glad to hear the new season is a winner so far. I’m looking forward to it getting over here in a couple weeks.

 3. Aflindu-ma la servici,constat din zi in zi,ca sunt depasit de problemele tot mai noi,tot mai multe care apar,urgenta cu care trebuiesc rezolvate,m -a prins nepregatit,lipsa de comunicare cu seful,toate lucrarile au aceeasi rezolutie: CELE LEGALE!?DE PUNCT DE VEDERE CE I L-AM SOLICITAT,NU STIE! DE O INSTRUIRE PROFESIONALA,NU STIE,DE PROCEDURI DE LUCRU,MAI PUTIN!LUCRAND LA STAT,UNII ZE CRED STAT IN STAT!AM 54 DE ANI,MANUIESC GREU CALCULATORUL,TOATE LUCRARILE SUNT SOLUTIONATE NUMAI PE CALCULATOR.TREI SFERTURI DIN ACTIVITATE NE-O DEASFASURAM CA ACTIVITATE DE TEREN,CA APOI CELE CONSTATATE SA FIE INREGISTRATE,RAPORTATE ETC….AM INTRAT INTRUN BLOCAJ,PIERZAND RITMUL CU CERINTELE,DE AICI STARI DE FRICA,ATACURI DE PANICA,HIPERTENSIUNE,AMETELI,OBOSEALA,STARE GENERALA PROASTA!CU AJUTORUL LUI DUMNEZEU,VREAU SA GESTIONEZ MULT MAI BINE PROBLEMELE DE SANATATE APARUTE,ARTICILUL DSTRA,FOARTE INCURAJATOR,PENTRU A AJUNGE LA OSTARE DE SANATATE STABILA,PENTRU A PUTEA GESTIONA PROBLEMELE DE SERVICI,IN TIMP OPTIM. CU ALESE GANDURI SI RECUNOSTINTA,IONEL DOBRE,MULTUMINDU-VA PENTRU DARUIREA SUFLETEASCA PUSA IN ACESTE ARTICOLE,PENTRU AFI DE FOLOS SI ALTORA!ORICE SFAT BINE INTENTIONAT,IL PRIMESC CU PLACERE,DIN PARTEA ORICUI!

 4. O foarte frumoasa si utila Sinteza – prezentata la mai multe nivele de intelegere, pentru care iti multumim frumos, Lavinia! o seara frumoasa, in profund echilibru!

 5. dic16Catalina Quisiera saber cual sería el impedimento de estar casado, ya que yo al menos, no tengo hijos, y mi marido vive en el extranjero, no tengo compromiso ni impedimento alguno como poder postular, el OPP de investigaciones sí recibe personas casadas. No hay posibilidad alguna de poder poiGluar?.tracsas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.