Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Când se repetă trecutul?

Când se repetă trecutul?

Trecutul se repetă dacă nu am înțeles semnificația experiențelor prin care am trecut și importanța fiecărui om din viața noastră…

Și nu o spun eu; au spus-o psihologii, psihoterapeuții, terapeuții și toți marii mentori ai lumii, din toate timpurile.

Am realizat acest lucru în drumul meu prin viață. Mi-a plăcut sau nu, am conștientizat sau nu, am trăit această experiență nu doar o dată!

Ca terapeut, constat acest fenomen în fiecare ședință individuală de terapie. Văd zilnic cu oamenii sunt blocați în situații de viață care au legătură cu trecutul și foarte puțin cu prezentul.

Și, ca o urmare firească, susțin ideea vindecării rănilor din trecut pentru a putea trăi în prezent și a primi toate darurile divine hărăzite nouă, în această viață.

Trecutul încetează să se mai repete atunci când am vindecat rănile din noi.

Lavinia Ulmeanu – Terapeut & Facilitator – Vindecarea trecutului

 

Când și cum se repetă trecutul?

Emoțiile negative pe care le-am înmagazinat în toate aspectele vieții noastre, fie că vorbim de planul sentimental, financiar, carieră sau sănătate, cauzează răni.

De obicei, când am suferit într-o relație sentimentală, gândul predominant este că nu vrem să mai suferim.

Deși afirmăm că ne dorim o relație, gândul din spatele gândului este “nu vreau să sufăr” și sentimentul care își face simțită prezența din ce în ce mai mult este frica.

Reamintesc, subconștientul nu știe ce înseamnă NU… El înțelege: ”vreau să sufăr”.

Pentru că rana de suferință este nevindecată în noi și pentru că ne împotrivim atât de mult suferinței, exact acest lucru va veni spre noi. Gândurile emise sunt legate de suferință.

La polul opus, oamenii care au experimentat relații frumoase nu au astfel de gânduri; pentru ei suferința nu există și deci nu se gândesc la ea. Ei se concentrează pe gânduri de iubire, de împlinire, de bucurie și acestea ajung la ei.

Lavinia Ulmeanu – Terapeut – Vindecarea rănilor din copilărie

Un lucru este sigur și general valabil pentru noi toți: 

Odată ce ni s-a întâmplat ceva rău, e greu să nu-l respingem. Instinctul de supraviețuire ne face să ne comportăm astfel, în mod automat.

Vrem să-l evităm. Însă ce se întâmplă este exact opusul: sub diverse experiențe atragem în viața noastră ceea ce dorim să evităm.

Adică dacă nu vrem să fim singuri, chiar așa vom fi. Respingem ideea de a fi singuri și, de fapt, chiar asta atragem.

Oare este atât de rău să fii singur? Singurătatea are și ea avantajele ei… Și, până la urmă, e doar o perioadă… 

Dacă nu vrem să fim respinși, asta vom obține.

Acceptă că fiecare are dreptul să aleagă pe cine place sau nu, pe cine acceptă sau nu. 

Dacă nu suportăm să lucrăm cu o persoană anume, de ea vom avea parte. Avem posibilitatea să alegem, putem pleca sau putem rămâne, ÎNSĂ schimbându-ne percepțiile.

Și toate acestea se întâmplă pentru că undeva în trecut am suferit, am creeat o rană și am refuzat să o vindecăm la timp. 

Ca să ne facă atenți că este acolo și cere vindecare, durerea din trecut ne plasează într-un tipar negativ similar care repetă anumite aspecte ale acestuia.

Este necesar să ne vindecăm trecutul și astfel durerea va pleca, iar noi nu vom mai hrăni gândul că va reveni.

Însă, dacă refuzi să-ți vindeci trecutul, el va continua să-și facă simțită prezența iar și iar.

Dacă refuzi să-ți accepți sentimentele, ele te vor conduce automat spre situații care vor scoate la suprafață aceleași trăiri.

 

Ce este de făcut ca să ne vindecăm trecutul?

În primul rând, conștientizându-l profund și acceptându-l. 

Acceptând tot ce ai trăit atunci, tot ce ai simțit ca făcând parte din tine, cel care erai atunci.

Acceptând, poți ierta, te poți ierta pe tine, îi poți ierta pe cei din jur.

 Alegerile tale nu au fost nici bune, nici rele, ci pur și simplu au fost alegerile cele mai favorabile pentru tine în acel moment. 

Toate fac parte din planul divin al vieții tale și sunt în consonanță cu lecțiile pe care sufletul tău a ales să le experimenteze în această viață, având ca scop evoluția ta. 

Fiecare om din viața ta a venit spre tine să te învețe o lecție sau să te învețe iubirea.

În acest mod poți vindeca pentru totdeauna rănile din ființa ta, poți elimina gândurile de suferință și dizolva sentimentul de frică, înlocuindu-l cu iubire.

Și asta pentru că noi suntem conduși prin viață de două sentimente: iubirea și teama/ frică. Ori una ori alta… iubire și frică împreună nu există!

Ca o concluzie: lucrurile mărețe din viața noastră au la bază iubirea, în timp ce toate căderile și dizarmoniile au la bază teama. 

Întoarce-te la trecut doar cu iubire, trăiește cu toată ființa ta în prezent și privește spre viitor cu încrederea deplină că urmezi planul divin al vieții tale, conform ghidării Universului.

 Și în încheiere, citatul meu preferat:

”Sentimentele îngropate de vii nu pier niciodată…” – Karol K. Truman

Cu iubire îți mulțumesc, Lavinia U.

P.S. Ți-a plăcut acest articol? Ți-a fost de folos? Despre ce subiecte ai vrea să citești în viitor pe acest site? Te invit cu drag să-mi scrii la adresa de e-mail: contact@calatoriasufletuluimeu.ro sau simplu apăsând pe REPLY la acest articol. De asemenea, îl poți distribui și celor cărora consideri că le-ar fi de folos. Dumnezeu lucrează prin oameni și este foarte posibil ca astăzi tu să fii cel ales.

 

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

17 răspunsuri

 1. Esti minunata Lavinia ! Iti multumesc pentru tot si sper ca intr-o zi sa pot vorbi cu tine. Fii binecuvantata !

 2. Esti minunata Lavinia ! Iti multumesc pentru mesajul atat de bogat….Sper ca intr-o zi sa putem vorbi. Fii binecuvantata !

 3. Foarte frumos spus, linistitor, merge la suflet dar, intotdeauna existä un dar, ce facem cind ne lovim imediat de realitatea cruntä a vietii??? Ne gindim la vorbele frumoase, la sfaturi, vrem sä le aplicäm, insä unde? Cum iesim din casä ne lovim de dusmänie, urä invidie, parsivism, tot ce are societatea mai infect! Si atunci, nu trebuie sä ne adaptäm la mediu pentru a supravietui?

  1. Modul cum privim aceste lucruri este important. Exista multa suferinta in lume, insa este necesar sa acceptam ca fiecare dintre noi a venit cu o lectie. Poate fi lectia invidiei, a dusmaniei, a iubirii, a sacrificiului… Lasa societatea, schimbarea incepe cu noi. Cauta scopul tau maret, societatea a fost cu un alt scop. Multumesc, Petre.

 4. Desi am 62 de ani,cu o experienta foarte complexa de viata,cu multa suferinta si sacrificii,am inca foarte mult de invatat si ma bucur ca v.am gasit.Am citit cat am putut din postari,am trecut de la o tema la alta pe nerasuflate,m.am regasit in multe,am inteles multe.Am cateva intrebari de pus pt intrajutorarea mea in special,dar vreau sa citesc cat mai multe si apoi vou intreba.
  Va felicit pt modul de abordare si continutul temelor.
  Va doresc,acum la inceput de an sanatate,succes si fericire!

 5. Da! E un articol foarte interesant si frumos. Ma bucur ca pentru prima data gindeste cineva ca mine. Mereu am spus ca destinul e al nostru, dar totul e comandat de SUS in tot ceea ce facem. Buna sau rea lectia vietii, trebuie primita ca atare.

  1. If someone wants to put thlvmeeses in harms way then they are welcome. They take the risk and if they are kidnapped we should leave them there without risking someone else's life

  2. ça aussi me fatigue. J’ai du signer ou m’inscrire sur tout un tas de trucs semblables, je n’en vois aucun effet@micmousse ben là… merci…@partageux ce sont justement ceux que j’ai vraiment envie de lire (Castoriadis et Grèce ancienne) qui ne sont pas disponibles. Il y aurait aussi le bouquin de Tocqueville à charger sur le net, mais lire sur écran un bouquin je manque de modernité, j’aime la sensualité d’un livre. Je vais suivre ta technique.

 6. As spune ca o cale si mai scurta este pur si simplu sa traiesti in prezent si inevitabil va iesi la iveala si daca mai e ceva de rezolvat din trecut. „traieste in prezent” e un cliche atat de des intalnit, incat mie mi`a luat foarte mult sa inteleg ce inseamna asta si am crezut ca lumea sfatuieste sa traiesti in prezent din ignoranta, din lipsa unui raspuns. A trai in prezent e o munca dedicata secunda de secunda, iar cei care cauta raspunsurile in trecut nu pot trai in prezent. Nu amanati fericirea din momentul asta cautand raspunsuri in trecut ca sa va planificati viitorul, traiti acum si aici si invitabil apare si acceptarea ceea ce este pacea pe care toti o cautam.

 7. Buna Lavinia.Postarile tale m-a ung la suflet mereu și m-a încurajează in viața.Daca ai scrise cărți cu povețele astea minunate,de unde le pot procura și cum se numesc?Multumesc,o zi frumoasa!

 8. Mulțumesc din suflet, Lavinia!
  Am citit cu interes materialul,regăsindu-mă în mare parte.
  Ajunsă la o vârstă frumoasă, însă trăind o viață cu multe încercări, suferință, eșecuri, dar,si împliniri, îmi pun multe întrebări…
  Găsesc răspuns în materialele pe care le citesc,acum,aici.
  Simt că am nevoie de această,, hrană ” ptr.suflet.
  Învăț să mă iert,să mă iubesc,să dăruiesc!
  Îți doresc compasiune și bucurie,încununate cu iubire!
  Sănătate și numai bine!
  Admirație și prețuire!
  Pe curând!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.