Totul în viață vine la mine cu Ușurință, Bucurie și Glorie™!!!

Acceptarea sau eliberarea de vinovăție

Acceptarea este cheia care deschide poarta spre libertatea emoțională. Este energia care te eliberează de vinovăție. A accepta înseamnă să trăiești fără să intri în conflict cu tot ceea ce există. A accepta înseamnă să fii liber.

 • De câte ori în viață te-ai simțit sufocat/ă de o situație sau de oamenii din jurul tău?
 • De câte ori în viață ai simțit nemulțumire, revoltă, mânie sau vinovăție?
 • Și, de câte ori în viață ai suferit din cauza circumstanțelor exterioare, considerându-te o victimă?

Cel mai probabil, răspunsul tău este: “de multe ori”. Ca o consecință a stărilor simțite, apar întrebările: De ce? De ce eu? Cum să mi se întâmple tocmai mie așa ceva?

Vocea rațională, mintea critică, ego-ul pământean a început să țipe. A preluat puterea. Puterea ta personală a fost cedată ego-ului tău pământean.

Care să fie oare soluția la toate aceste stări? Care să fie răspunsurile la toate aceste întrebări? Cum să potolesc aceasta minte critică, care țipă încontinuu?

Soluția este una singură: ACCEPTAREA. Răspunsul este unul singur: totul este perfect așa cum este acum! Totul se întâmplă cu un scop, pentru binele tău suprem. Acceptă!

Pentru o viață echilibrată, în armonie cu tot ceea ce te înconjoară și cu tine însuți, pentru eliberarea de stres, pentru reducerea acelei voci care țipă în mintea ta, soluția este acceptarea. Adică, detașarea de iluziile minții conștiente…

Acceptarea înseamnă să trăiești fără să opui rezistență vieții. Tu poți să schimbi doar experiența ta interioară legată de oamenii și circumstanțele din viața ta. Atât!

Conștientizarea aceasta te va elibera ca să poți face ce ai de făcut și să trăiești așa cum vrei. Tu poți schimba doar ceea ce ai creat și ține de tine. Ce au creat alții nu ai cum să schimbi pentru că tu nu poți schimba oamenii.

Liberul arbitru sau dreptul fiecăruia de a alege, când și cum să se schimbe, nu trebuie încălcat de nimeni, niciodată. Dacă totuși faci acest lucru, universul intervine prin legea compensației divine și reglează dezechilibrul creat.

A nu accepta înseamnă să opui rezistență. Și cum legile fizicii funcționează întotdeauna la fel, iți reamintesc faptul că orice lucru căruia îi opui rezistență se va întoarce împotriva ta cu o forță dublă: situațiile și sentimentele pe care nu le accepți, cresc în intensitate; oamenii pe care nu-i accepți, vor apărea în viața din ce în ce mai des.

Noi putem doar să ne creăm lumea noastră interioară. Dacă nu ne place ce am creat, este necesar să acceptăm că a fost opera noastră, iar mai apoi să schimbăm făcând alte alegeri!

Un adevăr necesar a fi conștientizat de către noi toți este acela că noi nu putem schimba nimic din ceea ce nu acceptăm. Indiferent că este vorba de aspecte care nu ne plac la noi înșine, situațiile din viața noastră sau relațiile sentimentale și cu cei din jur.

Nu pot să-mi schimb situația financiară, dacă nu o accept pe cea în care sunt acum. Am creat-o cu mult timp în urmă, iar acum, când face parte din realitatea mea imediată, nu o mai vreau, nu o accept și sunt furios. Ca să se schimbe ceva este necesar să accept situația prezentă. Sigur am ceva de învățat din acestă experiență, pe care nu întâmplător mi-am atras-o în realitatea mea: poate că ar fi bine să fiu mai chibzuit, să am mai mult discernământ în modul cum îmi administrez banii, poate că am uitat să fiu recunoscător pentru ceea ce am și am căzut prada ego-ului care îmi spune că mi se cuvine.

Reține! Ca să poți schimba ceva la tine și în viața ta, mai întâi acceptă acel ceva deja existent și pe care vrei să-l schimbi! 

Acceptarea nu înseamnă nici pe departe a fi de acord cu tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Înseamnă să accepți opinii, situații, comportamente cu care nu ești de acord, chiar și atunci când nu le aprobi. Într-un nivel profund de acceptare, judecățile de sine și față de cei din jur dispar.

Este absolut necesar să acceptăm oamenii din viața noastră așa cum sunt, să înțelegem că fiecare om are propriul lui sistem de valori, convingeri și programe, chiar și atunci când comportamentul lui este mult diferit de al nostru.

Fiecare om are dreptul de a alege ce și cum să spună sau să facă.

Acceptând, chiar și când nu ești de acord, vei putea să-ți spui și tu părerea și să te comporți așa cum crezi și îți dorești în legătură cu anumit aspect, fără să încalci liberul arbitru al nimănui. Etichete de genul “bun” sau “rău” dispar din mintea ta și astfel vinovăția față de tine sau ceilalți dispare. Îi poti ajuta pe ceilalți fără experiența sentimentului de sacrificiu.

Ca să trăiești liber,

 • acceptă mai întâi și apoi schimbă dacă ceva nu-ți place;
 • acceptă-i pe cei din jur și apoi asumă-ți responsabilitatea dacă mai rămâi lângă ei sau alegi să pleci;
 • acceptă situațiile din viața ta și întreabă-te: “ce am eu de învățat de aici?”.

Acceptarea te ajută să nu mai generezi emoții negative în corp. Orice formă de neacceptare crează emoții negative, iar corpul consumă energia pozitivă pentru apărare. Nici nu-ți dai seama când te trezești vlăguit și fără poftă de viață. Odată cu acceptarea dispar și sentimentele negative care, dacă reapar, sunt mai ușor de gestionat.

Am observat acest comportament la cei cu care lucrez și care au probleme la locul de muncă. Pur și simplu nu acceptă că sunt acolo, ce se întâmpla în acel loc și, ușor-ușor, ajung să simtă o stare de disconfort numai când se gândesc că vine ziua de luni și încep o nouă săptămână de muncă. Soluția? Acceptă că ești acolo cu un scop. Sigur ai ceva de învățat. După un timp, manifestând acest tip de gândire, vei vedea și oportunități mai bune și vei putea alege.

Reține! Întotdeauna există o soluție mai bună decât își poate imagina mintea ta rațională, însă ea va apărea în viața ta atunci când vei accepta situația în care ești acum.

La final am să-ți împărtășesc o soluție simplă pentru a te ajuta să dizolvi energia negativă a neacceptarii: BINECUVÂNTAREA. Energia binecuvântării este de o vibrație înaltă. Folosește-o ca pe o protecție! Repetă în gând sau cu voce tare ori de câte ori simți frică, nedreptate sau mânie:

 • Binecuvântez toate situațiile din viața mea.
 • Binecuvântez toate gândurile și sentimentele mele care mi-au creat situații mai puțin plăcute în viață.
 • Binecuvântez toți oamenii din viața mea și îi văd așa cum Dumnezeu îi vede.

În nivelul ACCEPTĂRII eliberăm regretele care ne țin legați de trecut și teama de viitor. Ne simțim în siguranță când acceptăm adevărata noastră natură și când acceptăm legile universului așa cum se manifestă ele în lumea noastră materială.

Și nu uita: fiecare persoană, fiecare circumstanță din viața ta și fiecare sentiment pe care îl trăiești apare cu un scop și reprezintă un dar divin pentru a te ajuta pe tine să evoluezi. Ești aici, pe Pământ, pentru evoluție.

Cu recunoștință îți mulțumesc,

Lavinia U.

P.S. Tu cum ai învățat lecția acceptării? Te rog să-mi lași un comentariu pe site și te invit să distribui acest articol cât mai multor persoane. Sigur cineva parcurge lecția acceptării, atât de importantă pentru evoluție. Alege să trăiești liber și fericit, în bucurie și armonie!

Dă-ne un Share

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

24 de răspunsuri

  1. Cu drag Alexandra. Cand constientizam un blocaj, intotdeauna vine si solutia. Sa-ti fie de folos pentru binele tau cel mai inalt. Multumesc!

 1. Parerea mea este ca tocmai cand nu mai accepti o situatie in viata ta, ai sanse sa te eliberezi de ea. Tocmai pentru ca n-o mai vrei. Mie mi-au facut foarte mult rau acest tip de articole legate de acceptare, deoarece m-au facut sa ma simt neputincioasa si invinsa, tocmai pentru ca-mi induceau in cap ideea ca trebuie sa-mi accept tot raul din viata, in conditiile in care eu sufeream de ani de zile (chiar am incercat sa ma sinucid din cauza unor suferinte care s-au prelungit ani de zile) si incepusem sa citesc aceste articole tocmai pentru a ma elibera de acele probleme, iar articolele respective imi luau orice speranta deoarece ma faceau sa realizez ca trebuia sa accept ceva ce eu nu puteam sa accept. Metaforic vorbind, este ca si cand o persoana care este torturata fizic striga dupa ajutor si tu vii s-o ajuti spunandu-i: ”Accepta tortura. Nu te impotrivi. Iubeste tortura! Binecuvanteaza tortura! Fii recunoscator pentru tortura! Ea reprezinta modalitatea ta de evolutie si o manifestare a iubirii lui Dumnezeu pentru tine, si a celui care te tortureaza. Accept-o. Simte-te bine in timp ce esti torturat. Doar asa o sa dispara!”. Mie acest tip de gandire indusa de aceste articole mi se pare mai nociva decat tortura in sine! Peste tot citesc articole in care ti se spune raspicat ca NICIODATA nu poti schimba ceva pana nu-l accepti si nu te simti bine cu el. Pai daca tot te simti bine cu el, cu acel rau, de ce ai mai vrea sa-l schimbi??? Daca tot te simti bine fiind saraca sau gras sau bolnav sau urat sau singur sau in suferinta, atunci de ce sa schimbi lucrurile??? Eu zic ca schimbarea apare tocmai pentru ca nu te mai simti bine intr-o situatie si pentru ca n-o mai accepti! Nu stiu daca sunt eu total diferita decat altii, dar sincer, articolele de genul celui de mai sus, mi-e mi-au marit frustrarea, neputinta, suferinta si mi-au luat orice speranta legata de vindecarea mea, deoarece eu stiam ca nu pot accepta si iubi ceva ce mi-a provocat suferinta timp de mai bine de 25 de ani, intr-atat incat imi doream doar sa mor si sa scap de viata care devenise, la propriu, un calvar, un iad.

  1. Mai intai o poveste mica legata de tine: esti intr-o mica barca, barca vietii, pe suprafata unui lac a carei adancime nu depaseste inaltimea ta. La inceput, a fost bucuria ta legat de ceea ce era frumos in viata ta, fara griji, fara necazuri, fara problemele tale de zi cu zi. Ai inceput sa topai in barca ta, barca ta a inceput sa se balanseze si, pana la urma, s-a rasturnat si tu ai ajuns sa cazi in apa. Ai trei optiuni: 1. Sa te lasi sa te scufunzi intrand in malul de la fundul apei, 2 Sa te mentii la suprafata apei, 3. Sa faci tot posibilul sa ajungi la mal. Aceste trei optiuni fac parte din Liberul Arbitru.
   Ceea ce ai ales tu e prima optiune pentru ca Ego-ul tau asta iti dicteaza. Unde iti este Eu-l tau? Pentru ca niciodata nu ti-ai ascultat Eu-l tau care te-ar fi ajutat sa intelegi ca sa iesi din mijlocul problemelor negativiste in care traiesti. Cand vei intreba Sinele tau ce inseamna ACCEPTAREA invatamintelor din lectiile de viata pe care le traiesti, dar si DETASAREA fata de problemele rele in care doresti, abia atunci vei iesi din marasmul in care tii mortis sa-ti pastrezi viata asa cum o ai acum.
   Trezeste-te singura pentru ca puterea de a iubi viata o ai in tine si iti este data de Dumnezeu, si acest Dumnezeu este in tine. Sunt si oameni binevoitori in lumea asta care iti pot intinde o mana de ajutor, numai ca acceptarea de catre tine a acestei maini intinse o intelegi gresit.

  2. Buna seara,
   Daca imi permiteti,eu vad altfel acceptarea.Si eu am trecut prin experiente de viata extrem de….provocatoare.si eu am citit despre acceptare si binecuvantare a celui ce te chinuie si a situatiei….Si nu puteam sa iert….Dar cred ca este vorba despre asumarea responsabilitatii….Pana la urma si eu am fost nevoita sa accept ca ma aflam in situatia aia,pt ca la un moment dat n-am putut,n-am vrut,nu stiu,sa iau niste decizii.Sau le-am luat la nervi si m-au dus tot in situatii de rah….t!Am acceptat ca am ajuns..acolo si datorita mie!…nu numai .lui.Ca intr-o situatie sunt mai multi implicati…cu responsabilitati diferite.Asa ca la un moment dat…am zis: la naiba,eu acu,de iertat nu stiu daca pot.(Ca-ti trebuie putere sa ierti..)…ori eu eram deja epuizata.Ce stiu?….Ca NU MAI POT,CA NU MAI VREAU SA TRAIESC SUFERIND.CA TREBUIE SA SE INTAMPLE CEVA,SA SCHIMB CEVA…. CA MA IA NAIBA!….a fost momentul in care ….AM RECUNOSCUT SI AM ACCEPTAT….Si-am recunoscut in fata lui Dumnezeu ca nu mai pot.De fapt,EL deja stia,cand am stat si-am plans….SI I-AM MAI AMINTIT CA NU SUNT PREGATITA SA IERT….DAR O S-O FAC…..I-AM PROMIS!….La ceva timp….am avut curajul sa le zic tuturor,ca PLEC…..In fine,asa a inceput…..VINDECAREA MEA!…..

   1. Da Magda. Asa este acceptarea are la baza asumarea responsabilitatii… eu nu am fost foarte explicita in articol… defect de terapeut. Daca ii sugerezi clientului unde e „buba” nu o constientizeaza el si deci vindecarea nu functioneaza. Am provocat prin acest articol si chiar daca am primit in privat multe e-mailuri dure… stiu ca a functionat. Mai departe… fiecare alege. Te felicit. Ai trecut frumos examenul pentru materia ACCEPTARE!
    Multumesc!

  3. Draga Dana intotdeauna ai posibilitatea de a alege. Citesti sau nu citesti… Tot ce iti strica armonia e bine sa fie inlaturat din viata ta. Daca tu te simti bine si in echilibru cu tine cand nu accepti… Nu accepta! Insa a accepta nu inseamna sa stau sa fiu torturata, sa ma activez pe victimizare si sa indur. Situatiile in care ne simtim rau apar ca sa intelegem ca suntem intr-o directie care s-ar putea sa nu ne duca nicaieri… N-am auzit pe nimeni sa se simta bine intr-o experienta mai putin placuta… Toti aleg altceva… sa mearga in alta directie… Tine de alegere si nu de neacceptare. Sunt multe aspecte de discutat aici. Tu alegi ce este mai bine pentru tine si ce iti aduce echilibru interior. Multumesc!

 2. Da, un articol interesant, dar stiu ca il poti face mult mai interesant. Pentru cei care au harul divin de a scrie, aceste articole pot fi un balsam pentru ranile sufletului, pentru cunoasterea Sinelui, pentru Inaltarea Eu-lui spiritual.
  Acceptarea face partea din legile Universului, ca si Liberul Arbitru, ca si si legea actiunii – reactiunii.
  La baza acestor legi universale sunt 3 lucruri inseparabile pentru un om in cadrul societatii umane, indiferent de locul in care acel om pe Tera si indiferent de capacitatea intelectuala pe treptele de afirmare a Eu-lui evolutiei speciei omenesti.
  Cele 3 lucruri – gandul, cuvantul, actiunea – sunt cele care aduc lectii de viata din care sa invatam ceea ce trebuie in deplina concordanta cu legile universale.
  Am avut multe lectii in viata mea pe care a trebuit sa le invat si de fiecare data, cand imi amintesc de ele, stiu ca le analizam si ma ridicam spiritual pe o noua treapta a Sinelui meu.
  In incheiere, as dori sa-ti dau un sfat. Ai tot dreptul sa accepti din acest sfat, conform liberului arbitru, ceea ce sufletul tau crede de cuviinta. Eu simt ca articolele tale pot fi mult mai puternice spiritual cand le lasi o perioada de timp, mai scurta sau mai lunga, pe biroul tau, recitindu-le si modificandu-le ulterior prin imbunatatirea frazelor din continutul articolelor.
  Scrie, pentru ca sufletul tau ti-o cere si de tine depinde sa aduci lumina si intelepciune celor care au nevoie.

  1. Multumesc Lucian. Tin cont de sfatul tau, asa si procedez. Nu sunt scriitor, sunt profesor si terapeut… Am ales sa scriu simplu si fara exprimari greoaie. Pentru fraze mai sofisticate si mai profunde exista carti. Oricum iti sunt recunoscatoare pentru sfat.

 3. Un articol foarte interesant si util pentru mine.Nu este usor sa accepti unele persoane sau evenimente ce nu pot fi schimbate.In sufletul meu inca mai am lupta aceea obositoare cu neacceptarea unor persoane ce m.au ranit in trecut , dar lucrez cu mine mereu si sper ca intr.o buna zi sa ma elibetez….

 4. Te iubesc suflet minunat ! Incerc sa iubesc totul neconditionat , bunatatea , recunostinta si binecuvantarea ma ajuta sa fiu un pic mai inteleapta !

 5. EU SUNT la inceputul lectiei ACCEPTARII, lucrez zi de zi cu asta, cu pasi mici pt a indeparta trecutul si toata suferinta din viata mea de la 6 ani, enorm de multa suferinta, dar cu ajutorul DOMNULUI si a voastra, a unor oameni minunati care nu intamplator mi.ati iesit in cale, sunt sigura ca voi reusi!
  MULTUMESC!

 6. multumesc pt ca am reusit sa citesc!!! sunt in aceatsa situatie de cateva luni, dar incet incet, cu ajutorul acestor persoane, articole, vorbe, indrumari..ma ajuta sa schimb starea mea interioara! sa nu mai simt frica, teama, singuratate!
  multumesc!!!

 7. Pentru mine, acceptarea a venit la pachet cu iertarea, cu iubirea di binecuvantarea. Mi.am dat seama , in diferite situatii fiind, ca nu pot accepta fara a ierta, nu pot ierta daca nu iubesc si nu pot binecuvanta daca nu accept. Un cerc, asta e pentru mine. Si cand completez fiecare sectiune a cercului, adaug compasiune. Nu zic ca e usor…a durat 4 ani sa pot ierta o persoana, dar sunt eliberata acum de intrebarile retorice si sentimentele de vinovatie. Multumesc Lavinia pentru ca ma ghidezi, cu blandete si intelepciune.

  1. Asa este Elena. Multumesc, iertarea si acceptarea merg mana in mana. Si intreaba-te cand iti este greu sa ierti: „La ca ma ajuta? Ce aleg, sa ma eliberez sau sa raman in aceasta stare?”
   Si, iti recomand sa-i dai Lui Dumnezeu ceea ce simti:” Doamne, ia in mainile tale ce simt eu acum si transforma aceasta emotie in iubire neconditionata!Multumesc!”. Este o metoda de eliberare foarte buna!Spor!

  2. Every few minutes Firefox tries to open a site. Because I just got a Trojan off my computer. So the link to the virus does not work anymore but Firefox keeps trying to open it. It says it cannot display this webpage. So how do I stop this?.VA:F [1p]l17_11619..ease wait…

 8. Dar cand ai o boala grea care te a lovit pe neasteptate, oare cum sa fac ca sa o accept? Adica sa o accept ca apoi sa scap?

 9. Dar cand ai o boala crunta venita pe neasteptate cum sa fac ca sa accept? Sa accept ca apoi sa pot schimba situatia in bine. Ma puteti indruma? Eu ma straduiesc sa invat lectia , sa ma iert, sa iert alte persoane, sa caut emotiile negative ramase captive in sufletul meu, dar simt ca tot nu pot ca undeva gresesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

în aceeași notă

Postări Similare

Convingerile și abundența financiară

Convingerile și abundența financiară… merg mână în mână spre succes sau spre dezastru… Cu toții ne dorim abundență financiară. Cu toții vrem să trăim în

Cum să atragi banii în viața ta

„Banii, acest aspect atât de prozaic al vieții, despre care nimeni nu vorbește în saloane fără să-și ceară scuze, sunt în realitate la fel de

Folosim cookies pentru a îmbunătăți experiența de navigare a ta.